Günay ve parti heyetimiz Malatya’da ziyaretlerde bulundu

Parti Sözcümüz Ebru Günay ve Batman Milletvekilimiz Necdet İpekyüz’ün de yer aldığı heyetimiz, Malatya’da çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu. Battalgazi ilçesinde esnaf ziyaretleriyle programına başlayan heyetimize, yurttaşlar ekonomik kriz nedeniyle yaşadıkları sorunları ve çözüm taleplerini iletti. Evlerine ekmek götüremez duruma geldiklerini ifade eden esnaf, artan borçlarına ve icra dosyalarının sayısına dikkat çekti. Esnaf ve yurttaşların sorunlarını dinleyen heyetimiz ise sorunların çözümü için aktif rol üsteleneceklerini ve sorunları Meclis'e taşıyacaklarını kaydetti. 

Çözümü birlikte demokrasi ruhuyla inşa edeceğiz

Esnaf ziyaretlerinin ardından Serintepe Mahallesinde halkla bir araya gelen heyete yurttaşlar sorunlarını anlattı. Günay, HDP'nin Türkiye’nin dinamikleriyle bir araya gelip birlikte yürüdüğünü belirterek, “Mevcut gidişattan herkes rahatsız. Çözümü birlikte demokrasi ruhuyla inşa etmenin gerekliliğinin farkındayız. HDP, Türkiye halklarının umududur. HDP geleneği güçlü bir gelenektir. Sebahat Tuncel Malatya’ya çok büyük emek verdi, bu emeği de büyüteceğiz” dedi. Necdet İpekyüz ise “Yasakları, yoksulluğu kaldıracağız diyerek gelenler, en büyük yasakçılığı ve yoksulluğu bu ülkeye getirdiler” dedi ve ekledi: “Her tarafı peşkeş çekiyorlar ve tekelleştiriyorlar. AKP-MHP iktidarı, güvenlik diyor ve muhalif sesi kısarak savaşa ve çatışmaya bütçe ayırıyor. Bizler, halkın mücadelesiyle bunlara diz çöktüreceğiz”.

Halkımızın, sokağın sesini yükseltmeye devam edeceğiz

Günay, akşam saatlerinde ise Malatya Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleriyle Eğitim-Sen Malatya Şubesinde bir araya geldi. Toplantıda emekçilerin sorunlarını dinledikten sonra konuşan Günay, kentteki temaslarına değinerek, “Toplumun tamamı iktidarın yürüttüğü politikalardan etkilenmiş durumda. Çiftçisi, emekçisi, sendikacısı iktidarın yönetememe krizinin ve tecrit politikasının neden olduğu ekonomik krizden etkilenmiştir” dedi. “Halkımızın, sokağın sesini yükseltmeye devam edeceğiz” diyen Günay, şöyle devam etti: “Konya’daki buğday üreticisinin, Karadeniz’deki fındık üreticisinin, Malatya’daki kayısı üreticisinin, emekçinin sesi olmaya devam edeceğiz. Emek ve Özgürlük İttifakı içerisinde yer alarak halkın mücadelesini daha da güçlendireceğiz. Çok ciddi bir demokrasi meselesi var. Ötekileştirilenlerin, ezilenlerin ortak bir şekilde seslerini yükselteceği ve temsil edileceği geniş bir ittifakın içerisindeyiz. Bu ittifakı daha da güçlendireceğiz. Umutluyuz.” 

Heyetimiz ziyaretlerini Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleriyle yaptığı toplantının ardından sona erdirdi.

12 Eylül 2022