Gençlik, halkının özgürlük mücadelesine öncülük edecektir

Gençlik Meclisimiz İstanbul'da 3. Büyük Konferansını gerçekleştirdi. Gençlik Meclisimizin 3. Büyük Konferansında konuşan Parti Sözcümüz Ebru Günay ve Gençlik Meclisi Sözcümüz Dersim Dağ şunları söyledi:

Gençlik, halkının özgürlük mücadelesine öncülük edecektir

Konferans sürecine giderken örgütlenmeye ne kadar ihtiyacımız olduğunu, halkın öncüsü olan gençliğin rolünü oynamasını gerektiğini bir kez daha gördük. Her yerde Kürt kazanımlarına saldırı olurken Rojava'da, diasporada, Başur’da bir bütünen direnen Kürtlerin olduğu her alanda, Kürtlere dönük saldırıların olduğu bir süreçte elbette gençlik rol ve misyonunu oynayacak, halkının özgürlük mücadelesine öncülük edecektir. Kürt halkının üzerinde yürütülen savaş ve imha politikaları en çok Kürt gençleri üzerinde yürütülüyor. Özel savaş politikalarıyla AKP ve MHP iktidarı tarihin en kirli psikolojik savaşını direnen ve mücadele eden gençlere dönük yapıyor. Tiryaktan, fuhuşa, asimilasyon, yozlaştırma ve ajanlaştırmaya kadar demokratik siyaset ve mücadelede ısrar eden, iktidarın sınırları içinde yaşamak istemeyen ve itaat etmeyen her bir genç gözaltı ve tutuklanma ile dayatma, baskı ile savaş politikaları ile yüz yüze kalıyor. 

Demokratik güçler, Kürt halkı ve gençler, direnişleriyle faşizme cevap verecektir

Gençlik üzerinde yürütülen bu kadar kirli savaş varken, gençliğin örgütlenmesi ve mücadele etmek için en büyük sebebi ortaya çıkıyor. Bizler HDP Gençlik Meclisi olarak ne dört bir yanda katliamlarla karşı karşı kalmayı kabul ediyoruz, ne Abdullah Öcalan şahsında bir halkın tecrit edilmesini kabul ediyoruz, ne de bir halkın inkarını, gençler üzerinde yürütülen özel savaş politikalarını kabul ediyoruz. Bugün Kürt halkının iradesinin tasfiye edilmesi için İmralı'da bir tecrit söz konusu ise bir direniş de söz konusu. Nasıl Kürt halkının iradesi, gençlerin iradesi tanınmıyorsa üniversitelere, belediyelere kayyım atanıyorsa bu coğrafya buna karşı en büyük direnişini de gösteriyor. Demokratik güçler, Kürt halkı ve gençler direnişin en yükseğini faşizme cevap olacak şekilde verecektir.

Paris'te katledilen 3 şehidimiz şahsında, bu topraklara özgür bir yaşamı gençlik getirecektir

Paris'te yaşanan katliam tesadüf değildir. Kürtlerin örgütlülüğüne, mücadelesine saldırı, tecridin devamıdır. Tam da böyle bir süreçte örgütlülüğümüzü ve mücadelemizi büyütme zamanıdır. Bu süreçte örgütlüğümüzü büyütme, mücadelemizi yüksetme zamanıdır diyoruz. Bu şiarla 2 gençlik konferanslarımızı gerçekleştiriyoruz. Paris’te katledilen 3 şehidimiz şahsında özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren arkadaşlarımıza bu sözü veriyoruz. Bu topraklara özgür bir yaşamı gençlik getirecektir. Genç başladık, genç başaracağız diyenlerin ardılları olarak geç başarmaya inançlı ve umutluyuz. Bu umut ve inançla bütün gençleri HDP Gençlik Meclisi altında örgütlenmeye çağırıyoruz. Bu umut ve inançla sizleri selamlıyoruz. 

Parti Sözcümüz Ebru Günay: Her bir cinayetin ardından gerçek yüzlerin hesap vermesi için mücadele edeceğiz

Salonda büyük bir coşku ve heyecan var, bizlere büyük bir coşku ve moral verdi. Zorlu bir zamanda konferansımızı yapıyor HDP Genlik Meclisi. Bu konferansa katılan, emek veren her bir arkadaşı saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu konferansı çok zorlu koşullar altında yapıyoruz. Her yerde faşizmin kök salmaya çalıştığı, örgütlenen, mücadele eden direne Kürde, kadına, gençe, Aleviye, tüm toplumsal kesimlere iktidarın düşmanca saldırı koşullarında bu konferansı yapıyoruz. Tüm dünyanın gözü önünde Paris’te bir saldırı gerçekleşti, 3 Kürt hayatını kaybetti. Yaşamını yitirenleri bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Elbette ki bu katliam tesadüf değil, bir cinayettir. Bundan tam 10 yıl önce Sakine, Fidan ve Leyla’nın katlettiği Paris cinayeti aydınlatılmış olsaydı bugün ikinci bir siyasi cinayet söz konusu olmazdı. Buradan bir kez her bir cinayetin ardından gerçek yüzlerin hesap vermesi için mücadele edeceğiz.

Tecridi kıracak en büyük güç, özgür gençliği inşa etmek için toplanan siz gençlersiniz

HDP bir kadın partisi ama aynı zamanda en büyük gençlik partisi. "Genç başladık genç başaracağız" diyenlerin, "yaşamak direnmektir" diyenlerin mirasçılarının yol aldığı bir partidir. HDP'de örgütlenen her bir genç arkadaşımız Denizlerin, Mahirlerin, İboların, Kemal Pirlerin, Akif Yılmazların, Hayri Durmuşların mirasçılarıdır. AKP iktidarının her yerde toplum düşmanlığının, kadın ve Kürt düşmanlığının en büyük yansıması gençlere yöneliktir. Her yerde, mahallelerde, fabrikalarda, okullarda örgütlenmeye yönelik her türlü kirli savaş politikası ile saldırırken gençler de direniyor ve örgütleniyorlar. Şimdi tam da direniş mirasına sahip çıkma ve topluma öncülük etme zamanıdır. Genç başladık ve genç başaracağız diyen Sayın Öcalan'a yönelik tecride karşı mücadele zamanıdır. Tecridi kıracak en büyük güç özgür gençliği inşa etmek için toplanan siz gençlersiniz. 

Örgütlü bir geleceği gençlerin dinamizmi ile inşa edeceğiz

Buradaki coşku, enerji ve kararlılığın öncü rol ve misyonunu, tarihi görevini yerine getireceğine inanıyorum. Her yerde "jin jiyan azadî" ruhu ile genç kadınlara yönelik her türlü özel savaş politikalarıyla mücadele ederek İpek Er, Gülistan Doku’nun katillerine dur diyecek olanlar da bizleriz. Toplumun, geleceğin gerçek sahipleri gençlerdir. Örgütlü bir geleceği gençlerin dinamizmi ile inşa edeceğiz. Geçinemiyoruz, barınamıyoruz diyen gençlerin sesiyiz, kayyım rektöreler karşı mücadele edenleriz. İktidarın savaş, kimyasal ve tecrit politikalarına gençlik gereken cevabı sandıkta verecektir. Örgütlenerek verecektir. Ben buradan bir kez daha mücadele eden ve direnen bütün gençleri HDP Gençlik Meclislerinde örgütlenmeye davet ediyorum. Selam olsun içeride dışarıda her yerde direnen, faşizme karşı mücadele eden gençlere selam olsun.

25 Aralık 2022