Faşizme karşı bir adım dahi geri atmadan mutlaka kazanacağız

Askeri ve sivil darbelerin devamı olarak 4 Kasım 2016 tarihinde AKP iktidarı tarafından partimize yönelik olarak gerçekleştirilen siyasi darbenin üçüncü yılındayız. Bundan 3 yıl önce Eş Genel Başkanlarımız Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile 11 milletvekilimizin bir gece yarısı polis baskınlarıyla gözaltına alınıp tutuklanmaları, Türkiye’nin karanlık siyasi tarihine 4 Kasım Siyasi Darbesi olarak geçmiştir.

AKP-MHP faşist iktidar bloğu bu saldırılarını bugün de kayyım darbesiyle sürdürüyor. Daha önce bileşenimiz Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) 102 belediyesinin 94’üne kayyım atayan iktidar; 31 Mart Yerel Seçimlerinde kendisini yenilgiye uğratan ve gerileten partimize yönelik saldırılarına bir kez daha kayyım darbesiyle devam etmektedir. Kazandığımız 6 belediye KHK’lı iddiasıyla YSK eliyle gasp edilirken, 19 Ağustos’tan itibaren 3’ü büyükşehir olmak üzere 15 belediyemizi de kayyım darbesiyle gasp edilmiştir.

Partimizi hedef alan bu faşist saldırılar esasen sadece partimize değil, tüm demokrasi güçlerine yöneliktir. İktidar; demokrasinin, barışın, emeğin ve eşitliğin temsilcisi olan partimizi baskı altında tutarak, ülkedeki tüm demokrasi güçlerini baskı altına almayı hedeflemektedir. Demokratik tüm kazanımlar, Saray’daki tek adamın lüksüne ve rantçı zihniyetine kurban edilmektedir.

AKP-MHP faşist iktidarına şunu açıkça söylüyoruz: Tek adamın çıkarları için yaptığınız tüm baskılar ülkeyi uçurumun kenarına sürüklemiştir. Yönetme meşruiyetini yitirdiğinizi sizler de çok iyi biliyorsunuz. Uyguladığınız zulüm sizin sonunuzu getirecektir ve faşizmin çöplüğünde öncülleriniz olan tüm faşistler gibi yerinizi alacaksınız. Faşizm ile başaramayacaksınız.

Bizler HDP olarak, halklarımıza verdiğimiz sözün arkasındayız ve her türlü baskıya, irade gaspına karşı bir saniye dahi tereddüt etmeden direnmeye devam edeceğiz. Ne hapishaneleriniz bu direnişimizi engelleyebilir ne de belediyelerimize gönderdiğiniz gaspçı kayyımlarınız. Sizler yenileceksiniz bizler ise irademizin sahibi olan halklarımızla birlikte mutlaka ama mutlaka kazanacağız.

HDP Merkez Yürütme Kurulu 
4 Kasım 2019