Esenyurttan mesaj var: Kaybedişleri Kürtlerin elinden olacak

Yeşil Sol Parti, İstanbul Esenyurt’ta, “Umudu, direnişi, mücadeleyi büyütüyoruz” şiarıyla miting gerçekleştirdi. 

Milletvekili adaylarımız Dersim Dağ, Çiçek Otlu, Cengiz Çiçek, İskender Bayhan ile Başak Demirtaş’ın katıldığı miting Zen Müzik Grubu’ndan Zilan Nar’ın sahne alması ile başladı. Daha sonra mitingde konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu, halkı Kürtçe selamlayarak, “Bizim irademiz karşısında kimse duramaz” dedi. Yeşil Sol Parti’nin 3’üncü bölge milletvekili adaylarının tanıtıldığı mitinde adaylar ile Başak Demirtaş kısa birer konuşma yaptı. 

HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü ve milletvekili adayı Dersim Dağ, 14 Mayıs günü Kürt halkının sandıklarda AKP-MHP iktidarını “tarihin çöplüğüne” göndereceğini söyleyerek, “Nasıl ki onlara İstanbul’da kaybettirdiysek bu seçimlerde de kaybettireceğiz. Kaybedişleri Kürtlerin elinden olacak. Zaferimizi 14 Mayıs günü halaylarla kutlayacağız” diye konuştu.

“Bizim kavgamız faşizme inat özgürlük kavgasıdır” diyen HDK Eş Sözcüsü ve milletvekili adayı Cengiz Çiçek ise konuşmasında “AKP’yi sandığa gömeceğiz. 14 Mayıs’ta bu soygun düzenine hep birlikte son vereceğiz. Artık yağma yok. Sıra Esenyurt’ta, sıra bizde, sıra direnenlerde” dedi.

6 Mayıs 2023