Eş Genel Başkanlarımızdan Latif Reşide kutlama

Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Irak Cumhurbaşkanlığına seçilen Latif Reşid’e kutlama mesajı gönderdi:

Sayın Latif Reşid,

Irak Parlamentosu tarafından Irak Cumhurbaşkanlığı’na seçilmenizden dolayı sizi tebrik eder ve bölge halklarının içinden geçtiği bu zor süreçte üstlenmiş olduğunuz yeni görevde başarılı olmanızı içtenlikle dileriz.

Siyasi istikrar ve özgürlükler uğruna ağır bedeller ödeyen ve yeni döneme barışçıl ve demokratik bir ortamda, mutabakat, uzlaşı ve diyalog temelinde girmeyi arzulayan Irak halklarının sizden büyük beklentiler içinde olduğunun farkındayız. Bu sebeple Irak’ta yeni hükümetin kurulabilmesinin yanısıra toplumsal barışın ve çatışmasızlık halinin ülke genelinde tahkim edilmesine yönelik girişimlerinizi HDP olarak her zaman destekleyeceğimizi bilmenizi isteriz.  

Deneyimlerinizin ve birikimlerinizin ışığında ülkenin çok kültürlü ve kimlikli yapısına uygun, siyasi taraflar arasında uzlaşı ve diyaloğu esas alarak, sorunları barışçıl yöntemlerle çözülmesi için gayret göstereceğinize inancımız tamdır.

Bu vesileyle Irak Cumhurbaşkanlığı görevinizde üstün başarılar diler, en derin saygılarımızı sunarız.

Pervin Buldan-Mithat Sancar
HDP Eş Genel Başkanları
15 Ekim 2022

 

Mesajın Kurmanci versiyonu, Soranî versiyonu