Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, Yüksekdağın şiir kitabını imzaladı

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, rehin tutulan önceki dönem Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ'ın yazdığı "Yıkılacak Duvarlar" isimli şiir kitabının imza etkinliğine katıldı: 

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, Kandıra Cezaevi'nde rehin tutulan önceki dönem Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ'ın yazdığı "Yıkılacak Duvarlar" isimli şiir kitabının imza etkinliğine katıldı. İstanbul Kadıköy’de gerçekleştirilen etkinliğe HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, Milletvekillerimiz Hüda Kaya, Züleyha Gülüm ile İstanbul İl Eş Başkanımız Elif Bulut katıldı ve kitaptan şiirler okundu. 

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan ve organizasyonu yapan kadınlara teşekkür eden Buldan, şöyle konuştu: 

“Bizlerle Figen Yüksekdağ’ı buluşturdular. Önceki dönem Eş Genel Başkanımız şuan dört duvar arasında rehin olarak tutuluyor. Arkadaşlarımız cezaevine girdiklerinden beri hiçbir zaman bizlerden kopmadılar. Yürekleri, kalemleri, selamları her daim bizlerle birlikte oldu. Zaman zaman bizlere hikayeler yazdılar, romanlar yazdılar şimdi de şiirle aramızdalar. Sevgili Figen Yüksekdağ aslında bu şiir kitabında Türkiye’yi anlatmış, Türkiye’nin gerçekliği anlatmış, yaşadığımız acıları kaleme almış. Hem Taybet ananın hikayesi hem 33 düş yolcusunun hikayesi hem de Türkiye’deki gençlerin, kadınların yaşadıkları bize Türkiye’nin gerçekliğini anlatıyor. Figen dışarıdayken yaşanmaya başladı bu acılar ve o içerideyken de bu acılar hiç eksilmedi hiç bitmedi. 

Biz Figen Yüksekdağ’ı da Selahattin Demirtaş’ı da Gülten Kışanak’ı da İdris Baluken’i de bizlere yazdıklarıyla bu mücadelenin içinde hep gördük hep yanımızda hissettik. Biz biliyoruz ki onlar cezaevinde olsalar da bu mücadeleye katkıları çok büyük ve çok değerlidir. Yıkılacak Duvarlar başlığı bile bize yapmamız gerekenleri anlatıyor. Evet o duvarlar yıkılmalı, o duvarlar yıkılmalı ki, Figen Yüksekdağlar, Selahattin Demirtaşlar, Sebahat Tunceller, Gülten Kışanaklar, İdris Balukenler serbest kalmalı, özgür olmalı. Onlar özgür kalana kadar da bizim mücadelemiz devam edecek. Ben bir kez daha sevgili Figen’e yüreğine, kalemine, emeğine sağlık diyorum. İyi ki varsın iyi ki bizimlesin diyorum. Şiirlerinden de ona buradan teşekkürlerimizi ve kocaman sevgilerimizi yolluyorum.”  

Buldan, daha sonra etkinlikte Yüksekdağ’ın Şırnak’ta öldürüldükten sonra 7 gün boyunca sokakta cenazesinin alınmasına izin verilmeyen Taybet İnan’a atfen yazdığı “Taybet Ana” isimli şiirini okudu.

16 Eylül 2020