Eğitim Senin partimizi ziyareti

Eğitim Sen Genel Başkanı Necla Kurul ve beraberindeki sendika temsilcileri Genel Merkezimizi ziyaret etti. Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar ve yöneticilerimiz tarafından karşılanan Kurul ve beraberindekiler, sendikanın çalışmalarına ve gündemlerine ilişkin konuştu.

Kurul, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin itirazlarını dile getirdiği konuşmasında partimizin yasanın Meclis’te görüşüldüğü sırada gösterdiği muhalefete vurgu yaparak, “Meclis'teki muhalefete rağmen ne yazık ki bu yasa geçirildi” dedi. Kurul, Eğitim Sen olarak 15 Ekim’de “Emeğimiz için, onurumuz için ve çalışma barışımız için” şiarıyla Ankara Tandoğan Meydanında bir miting düzenleyeceklerini belirterek, “Emek, demokrasi ve barış mücadelesi veren bütün siyasi partileri, meslek örgütlerini ve demokratik kitle örgütlerini yanımızda görmek istiyoruz. Bugünkü ziyaretimizin amacı sizleri mitingimize davet etmek” diye konuştu.

Eş Genel Başkanımız Sancar ise Eğitim Sen üyesi olduğunu hatırlatarak başladığı konuşmasında, “Eğitim emekçilerinin mücadelesinin her alanında bizler varız, sizlerle birlikteyiz. 15 Ekim mitingine elimizden gelen katkı ve desteği sunacağız” dedi. İktidarın her alanı olduğu gibi eğitim alanını da talan düzeni içinde yönettiğini belirten Sancar, “İktidarın diğer tüm alanlardaki yıkım politikalarına karşı olduğumuz gibi eğitim alanında yaptıklarına da hep birlikte karşı duracağız ve eminim ki sonuç da alacağız” ifadelerini kullandı.

11 Ekim 2022