IŞİD'in Kobanê Kantonu'na yönelik saldırıları devam ederken, Kanton ile dayanışma amacıyla etkinlikler gerçekleştiriliyor. HDP Milletvekillerinden oluşan heyet Kobanê Kantonu'na destek ziyaretinde bulunuyor. Sabah saatlerinde Pirsûs'ta bir araya gelen DTK, DBP ve HDP heyeti, Kobanê Serxet (Mürşitpınar) Sınır Kapısı'ndan Kobanê'ye geçmek üzere yola çıktı. DTK Eş Başkanı Selma Irmak, DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek, HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici, Ayla Akat Ata, Sabahat Tuncel, Faysal Sarıyıldız ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk'ün de aralarında bulunduğu 15 kişilik heyet, Kobanê halkı ile Kanton yöneticileriyle görüşecek. Yola çıkmadan önce heyet adına açıklama yapan Ahmet Türk, IŞİD çetelerine karşı savaşan tek gücün Kürt halkı olduğunu belirterek, bu saldırıların sadece Kürtlere değil, Türkler başta olmak üzere bütün Ortadoğu halklarına zarar vereceğini kaydetti. Türk, bu savaşta Kürtlerin başarı ve zaferle çıkacağına inançlarının yüksek olduğunu vurguladı.

20.09.2014