Diyarbakır’da ‘Ulusal Birlik Çalıştayı’ düzenleniyor

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve partimizin yanı sıra 7 Kürt partisi tarafından oluşturulan Kürdistani İttifak Çalışması, 2 gün sürecek "Ulusal Birlik Çalıştayı" düzenliyor. 

Diyarbakır’da gerçekleştirilen çalıştaya Eş Genel Başkanımız Sezai Temelli, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Kürt Demokratlar Platformu-Kuzey (PDK-Bakur), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) ve Azadî Partisi temsilcileri ile kanaat önderleri ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katılıyor. 

"Tifaqa mayinde, azadiyek mayinde/Kalıcı birlik, kalıcı özgürlük” yazılı pankartların asıldığı çalıştay, Ayşe Gökkan, Murat Bozdemir ve Naim Sabrioğlu’nun moderatörlüğünde başladı.

Çalıştayda, “Kalıcı Ulusal İttifak modeli; Ulusal Meclis mi, Kongre mi, Demokratik Cephe mi?” kalıcı ittifak için “TEVKURD, DTK, Güney Kürdistan deneyleri, TEV-DEM, ENKS gibi moddelerin incelenmesi ve tartışılması”, “Dünyadaki ulusal birlik deneylerimleri”, “Ulusal ittifak yolunda aşılması gereken sorunlar”, “Kürt halkının kazanımlarına yönelik artan saldırılar ve buna karşı yapılması gereken çalışmalar” gibi gündem maddeleri tartışılacak. 

Son dönemlerde dil çalışmalarını ve ulusal birlik arayışlarını yoğunlaştıran Kürt toplumu, ilgili çevrelerin yaptığı çalışmaları da yakından takip ediyor. Çalıştaydan çıkacak olan sonuçlar “Kürdistani İttifak Çalışmasının” bir parçası olarak ve öneri haline getrilerek ilgili çevrelere iletilecek. 

18 Ocak 2020