Dersim Dağ: Gençler geleceğe olan güvenlerini HDP’de gördükleri için iktidar HDPye saldırıyor

Diyarbakır Milletvekilimiz Dersim Dağ, Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın katıldığı Gençlik Buluşmamızda konuştu.Yoğurtçu Parkında kurulan kürsüde buluşmanın açılış konuşmasını yapan Dağ şunları söyledi:

Pandemi sürecinde gördük ki gençlerle ilgili tek bir politikaları yok. Eğitim politikalarında boşa düştüler, gençleri geleceksizliğe düşürmekte başarılı olduklarını görüyoruz. Gençler için tek bir adım atmadıklarını görüyoruz. Dersim gibi bir yerde bir genç kadın, Gülistan Doku 200 gündür bulunmuyor. Gülistan Doku şahsında yürütülen politikalardan anlıyoruz ki Gülistan Doku kaybettirildi. Pınar Gültekin vahşice katledildi. Kadın katillerini dışarı salan iktidar İstanbul Sözleşmesi gibi kadınların güvencesi haline gelen bir sözleşmeyi hedef alırken kadın katillerini dışarı salıyor. 

İntihar eden her gencin katili bu düzen

Pandemi sürecinde gördük ki gençlere eğitim vaat edilmiyor, gençleri biat ettirmeye çalışıyorlar. Gençler "diz çökmeyeceğiz" derken, gençler işsizken, gençler geçinemiyorken Cumhurbaşkanı, "gençler bedavacılığa alışmasın" diyor. Sibel Önlü cebinde tek kuruş yokken intihar etmişti. İntihar eden her gencin katili bu düzen. İşsizlikte rekor bir oran görüyoruz ve bu rekoru üniversiteli gençler kırıyor. 

33 yoldaşımızı katledenlerle aynı zihniyeti taşıyorlar, bu yüzden gençliğe saldırıyorlar

Sadece son 3 ayda 200'ü aşkın genç gözaltına alındı ve tutuklandı. 2 gün önce 33 genci anmak isteyen arkadaşlarımız işkenceyle gözaltına alındılar. Darp edilerek gözaltına alındılar. 33 genci katleden zihniyete destek çıkarken, katledilenleri anmak isteyen gençlere işkence edildi. Bu yüzden gözaltına alındılar. Biz onların 33 yoldaşımızı katleden zihniyetle aynı zihniyeti taşıdıklarını çok iyi biliyoruz. Bu yüzden Rojava Devrimine saldırdıklarını çok iyi biliyoruz. Bu yüzden onlara değil de 33 düş yolcusunun yoldaşlarına saldırdıklarını, Rojava Devrimine, Kürt halkına, Kürt halkının dostlarına saldırdıklarını çok iyi biliyoruz. Bu yüzden HDP’ye, HDP gençliğine saldırdıklarını biliyoruz. Burada yapmak istediğimiz buluşmaya dahi son dakika engellerle müdahale ettiler. Ama biz buradan sesleniyoruz: Gençlik hiçbir zaman itaat etmedi, etmeyecek. Rojava Devrimine de HDP'ye de sahip çıkacağız. 

Gençler geleceğe olan güvenlerini HDP’de gördükleri için iktidar HDP'ye saldırıyor

Onlar yedikleri dislike’tan derslerini aldılar. Bugün gençlerden en çok oy alan parti HDP ve geleceğin partisinin HDP olduğunu biliyorlar. Gençler geleceğe olan güvenlerini HDP’de gördükleri için HDP'ye saldırıyorlar. HDP ve Kürt halkına saldırılar gittikçe artı. Kadın yoldaşlarımız gözaltına alındı ve tutuklandı. Rosa Kadın Derneğinin çalışmaları illegalize edildi, genç kadınlara yönelik çalışmalar yürüttükleri için illegalize edildi. Biz bunları biliyoruz. 

Bir halkın önderini tecrit etmekle bu mücadele bitmez

Biz aslında İmralı'da bir halkın iradesini tecrit edenlerin, bu gençleri de bu halkı da tecrit altına almak istediklerini çok iyi biliyoruz. Bu ülkeyi tecrit politikasıyla yönettiklerini çok iyi biliyoruz. Şehrin dışında kurdukları kampüslerle gençleri toplumdan koparmaya çalışmalarından biliyoruz. Kadınlara yönelik saldırılarından biliyoruz. Buradan bir kez daha söylüyoruz: Bir halkın önderini tecrit etmekle bu mücadele yok olmaz. İşte hala bu mücadele sürüyor, hala özgürlük mücadelesi sürüyor, hala gençlerin öncü olduğu bu parti dimdik ayakta. Bir kez daha 'özgür bir yaşam için harekete geç, yeni bir yaşam için harekete geç' diyoruz. Gelin faşizmi yıkalım ve özgür eşit bir yaşam inşa edelim. 

22 Temmuz 2020