Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, İstanbul Şişli Kent Kültür Merkezinde gençlerle bir araya geldi. Demirtaş burada yaptığı değerlendirmede şunları söyledi.

Demirtaş, "Genç başladık genç başaracağız diyenlere selam olsun" diyerek başladığı değerlendirmesinde;

Tarihin bütün sorunlarını çözmek istiyoruz

Biz seçim için doğmuş bir parti değiliz. Biz büyük bir hareketiz. Bizler öylesine büyük bir hareketiz ki Türkiye toplumunun zenginliğini içinde barındırıyoruz. Öyle büyük bir hareketiz ki şehitlerimizin mücadelesini devralarak büyüdük. Sizin coşkunuz bizim zaferimizdir.

Partiyi parti yapan, bizi ulaştıran o emeğe herkes saygı duymalıdır. Okulda, dağda, tarlada, barikatta direnen bütün gençlere selam olsun." Tarihin bütün sorunlarını çözmek istediklerini belirten Demirtaş, "Direniş mirasımız çok geniş. Bu deneyimlerin hepsi HDP'de bir çatı da toplandı. Türkiye'nin bütün ezilenlerin bir arada, zaferin bu kadar görkemli olmasının nedeni bu.

AKP'ye oy verenler korunacak, muhalif olanlara zulüm uygulanacak ki AKP 'ye karşı gelmesinler. HDP baraj altında kalsaydı zorbalık düzeni olacaktı. Onlar yeşil sermaye ile yeşil devlet kuracaktı. Bunu engelleyen sizlersiniz. Saray, siyasi bir düşüncenin sembolüdür. Çoğulcu bir demokrasiye geçiş olsaydı Türkiye rahat bir nefes alacaktı.

1 Kasım'da güçlenerek zafere ulaşacağız

Bizim varlığımız Türkiye için yeni bir seçenek oldu. AKP'nin toparlaması imkanı yok artık. Halk iktidarı kuracağız ve 1 Kasım bunun bir adımı olacaktır. 7 Haziran basamaktı, 1 Kasım'da biraz daha güçlenerek varacağız, zafere ulaşacağız. Tekçi bir ulus anlayışına karşı çoğulcu bir topluluk inşa edeceğiz.

Bir arada kalmanın yolu herkesin Türk olması mıdır? Değil biz herkesi kucaklayabilecek bir Anayasa yapabiliriz. Herkesi tekleştirme yerine herkese güvence sağlayacağız. Anayasamızı böyle yapacağız. Hepimiz bu ülkede konuşulan dilleri konuşabiliriz biz böyle demokratik bir ülke olabiliriz.

Gençlik kendi öz dinamiği ile toplumda yer alacak

Onların tüm kirli hayallerini suya düşürdük. Bunu erken seçimle düzeltebileceğini düşündüler. Müzakere masası devrildi, ateşkesi bozdular. Her yerde infazlarla HDP'ye yöneldiler. Medyaya ambargo uyguladılar. Biz bu koşullarda 1 Kasım'a gidiyoruz. Ülkemiz için bir siyasi hamle yapıyoruz.

Dokunabildiğiniz her yerde vekillere iş bırakmadan aday gibi çalışmanız lazım. Güçlü bir örgütlenme ortaya çıkarırsak iktidara alternatif olma gücüne ulaşırız. Siz bugün çalışsanız zafer bizim olacaktır.

Bir düşman kodlaması üzerinde kutuplaşmayı derinleştirmek istiyorlar. Bizler dinleyen insanlara diğer seçmenler düşmandır demiyoruz. Bu bizim savunduğumuz anlayışa aykırıdır. Bizim kullandığımız dil, dengeli olmasaydı iç savaş çıkardı. Bizim bu çizgimiz zaferin garantisidir. Çizgimiz bizi zafere götürecek.