DEDAŞ Kürt illerini susuz bırakıyor

Kayyım atamalarından sonra başlayan eylemler tüm Türkiye’de kesintisiz bir şekilde devam ederken Kürt illerindeki hukuksuzluklar hız kesmiyor. DEDAŞ, kayyım direnişinden intikam alırcasına Kürt illerindeki su ve elektrik hizmetini kesmeye başladı.

Daha önce İdil’de elektrik hizmetine son veren DEDAŞ, bu kez Batman’da elektrik kesintisine gitti. Elektriklerin kesilmesiyle birlikte kentin su ihtiyacı da sağlanamaz oldu. Elektrik kesintisinin nedeninin kayyım döneminden kalan borçlar olduğu belirtildi.

Batman halkının kesintiden olumsuz etkilenmemesi için belediye ekipleri kent sakinlerinin su ihtiyacını itfaiye araçları ile karşılamaya çalışırken, belediyenin jenaratörleri de bu amaçla kullanılmaya başlandı.

Batman Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz da, 500 bin kişiyi etkileyen kesintiye ilişkin yazılı bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı: “Kesintinin, DEDAŞ’ın elektriklerimizi kesmesinden kaynaklandığını en kısa sürede kentin su ihtiyacının sağlanacağını ve bu durumun tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri alacağımızı halkımıza saygıyla duyururuz”.

Daha önce de belediyenin elektrik borcunu gerekçe göstererek Batman’a içme suyu sağlayan pompaların elektriğini kesen DEDAŞ, belediyenin itirazı sonucu verilen mahkeme kararı üzerine elektrik kesintisini sonlandırmıştı. Ancak DEDAŞ, Mahkeme kararına itiraz edeceklerini ve bu yüzden elektrik kesintisini yapmaya devam edeceklerini duyurdu.
 
5 Eylül 2019