Çocuk Komisyonumuz tarafından hazırlanan Diyarbakır Çocuk Raporu

Çocuk Komisyonumuz, çocukların başta Diyarbakır olmak üzere tüm Kürt coğrafyasında yaşadıkları sorunları tespit etmek ve çözüm politikaları üretmek amacıyla “Diyarbakır Çocuk Raporu” hazırladı.

Çocuk alanına ilişkin çalışma yürüten pek çok sivil toplum örgütünü ziyaret ederek görüşmeler yapan Çocuk Komisyonumuzun hazırladığı “Diyarbakır Çocuk Raporu” çocukların eğitim, sağlık, hukuk, anadili, işçileştirilme, kültür-sanat, göç ve mültecilik, kent ve doğa alanlarında yaşadıkları sorunlara odaklanıyor. Çocukların yaşadığı tüm sorunların öncelikli çözüm adresi olarak parlamento ile yerel yönetimleri işaret eden Çocuk Komisyonumuz, aynı zamanda güçlü bir toplumsal zemin yaratmanın da çözüm için kaçınılmaz olduğunu vurguluyor.

Diyarbakır Çocuk Raporumuz yeni dönemde; siyasette ve toplumsal yaşamda çocukların toplumsal özneler olması, çocuk alanının temel bir alan olarak kabul edilmesi çabasının sürdürülmesini amaçladığı gibi çocukların özgürleşmelerine aracılık etme iradesini de güçlendirmeyi hedefliyor.

Türkçe ve Kürtçe olmak üzere iki dilli hazırlanan Diyarbakır Çocuk Raporumuza buradan ulaşabilirsiniz.

9 Ağustos 2023