Bursada seçim bürosu açtık: Akın: Değişim iradesi olarak yola çıktık

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Parti Sözcümüz Ebru Günay ve milletvekili adaylarımız Bursa’da seçim bürosu açılışına katıldı. Burada konuşan İbrahim Akın şunları söyledi:

Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz

Bursa’nın seçim startını verdiğimiz açılışımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz, iyi ki varsınız. Türkiye tarihinin en zor ama en önemli seçimleriyle karşı karşıyayız. 32 gün sonra Türkiye önemli bir karar verecek. Bu kötü düzenden kurtulacak mıyız, aydınlık bir Türkiye’ye doğru gidecek miyiz? Karanlıktan mı yanayız, aydınlıktan mı yanayız? Biz Türkiye’nin her yerinde, ülkenin doğusundan batısına güçlü bir özgürlük ve demokrasi ittifakı kurduk. Batısında Emek ve Özgürlük İttifakının temsilcisi olarak Yeşil ve Sol Parti seçime giriyor. Ama aynı zamanda Kürdistan bölgemizde de Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı ile seçimlere giriyoruz. Türkiye’nin kaderini değiştirmeye karar verdik. Görüyoruz ki bu değiştirme iradesi burada da var. 

Bu ülke çok şey gördü ama bu kadar arsız ve yüzsüzünü hiç görmedi

Türkiye artık nefes almalı, 21 yıldır Türkiye’ye çektirdikleri acılara son vermeye ihtiyacımız var. Cumhuriyet var ama demokrasi yok. Biz Emek ve Özgürlük İttifakı olarak cumhuriyet ile demokrasiyi buluşturmaya geldik. Eğer bunu yapamazsak bu ülkenin karanlığa gittiğini görüyoruz. Öte yandan adalet yok, en temel sorunumuz adalet. Adaletsizlik öyle bir noktaya geliyor ki bugün herkes görüyor. Eskiden seçimlere gittiğimizde Adalet Bakanı istifa ediyordu. Bugün ne görüyoruz? Sözde Adalet Bakanı kendi bakanlığında toplantı yapıyor ve AKP’nin seçim startını veriyor. Bunu arsızca yapıyorlar. Bunların hesabını sormaya geliyoruz. Sadece bunları da yapmıyorlar. Bizim vergilerimizle bu ülkeyi yöneten Maliye Bakanı ne yapıyor peki? Çağırmış herkesi bakanlığa seçim siyasetini örgütlüyor, milletvekillerini örgütlüyor. Bu ülke çok şey gördü ama bu kadar arsız ve yüzsüzünü hiç görmedi. Bunları gerçekten 14 Mayıs’ta göndereceğiz. Göndermeye var mısınız?

İnsanların yanında olmayan devletin kime ne faydası var

Biz bunları en son depremde gördük. Deprem bölgesine Eş Sözcümüz Çiğdem ile birlikte gittiğimizde orada “‘Nerede devlet?” diye soran, evlatlarını kurtarmaya çalışan anneler babalar gördüler ki bu devleti yönetmeye yetkili olanlar asla kamusal hizmet yapmıyorlar. İnsanlar ölürken yardımına koşmayan, açken yanında olmayan, sağlık hizmetinde yanında olmayan bir devletin kime ne faydası var? Hiç kimseye bir faydası yok.

Herkesin kendi kimliğini özgürce yaşamasını savunuyoruz

Bir yanda Cumhur İttifakı, öte yanda sağa savrulmuş Millet İttifakı. İşte bizler demokrasi içinde bir arada yaşamak ve herkesin kendi kimliğini özgürce yaşamasını savunuyoruz. Halkımızı buna destek vermeye çağırıyoruz. Milletvekillerimizi bunu hayata geçirmek için Meclis’e göndermelerini bekliyoruz. Demokratik Cumhuriyeti inşa etmek için elimizden geleni her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz. Zaten vekillerimizi tanıyorsunuz, soy ismi güzel olan İpekyüz vekilimizi size emanet ediyorum. Arkadaşlarımızı Meclis’e göndermeye söz veriyor musunuz? 

Ekolojik bir cumhuriyetin inşası için her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz

Vekillerimizi çıkaracağız, parlamentoda bu değişim iradesini en güçlü şekilde temsil edeceğiz. Yeni yüzyılda yeni bir demokratik cumhuriyetin, ekolojik bir cumhuriyetin inşası için elimizden gelen her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz. Buradayız diyoruz; geleceğimiz için, demokrasimiz için buradayız. Bütün arkadaşlarımızı sokak sokak dolaşmaya, onların televizyonlarda söyledikleri sahtekarlıkları boşa çıkarmaya çağırıyorum. Herkesi Yeşil Sol Parti militanı gibi çalışmaya davet ediyorum. Hepimize başarılar diliyorum.

12 Nisan 2023