Buldan’dan Rakel Dink’e: Yalnız değilsiniz, yanınızdayız

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, son dönemlerde tehditlere maruz kalan Hrant Dink Vakfı ve Rakel Dink'e destek verdi. Buldan, Rakel Dink’i arayarak dayanışma mesajını paylaştı. 

19 Ocak 2007 tarihinde katledilen gazeteci Hrant Dink adına kurulan Hrant Dink Vakfı’na yönelik artan tehditlere partimizden sert tepki geldi. Olayı dün sosyal medya hesaplarından kınayan Eş Genel Başkanlarımızdan Pervin Buldan bugün de saldırının ve tehditlerin hedefindeki Rakel Dink’i aradı. 

Saldırılara karşı bir arada durmalıyız

Parti olarak tehditlere karşı Hrant Dink Vakfı ve Ermeni halkının yanında olduğumuzu belirten Buldan, Dink'e “yalnız değilsiniz” dedi. Partimizin de uzun süredir aynı tehditlere ve saldırılara maruz kaldığının altını çizen Buldan, “Bütün bu saldırılara ve tehditlere karşı ayaktayız, mücadele ediyoruz. Farklı olana yönelen bu sistematik saldırı ve tehditlere karşı esas olan dayanışma ve birlik içinde olmamızdır. Demokrasiden yana bütün güçler bir arada olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Rakel Dink: Dostlarımızın sesi cesaret verici

Rakel Dink ise görüşmede Pervin Buldan’a ve partimize teşekkür ederek, “Sizin gibi dostların sesini duymak bile cesaret verici” dedi. 

Hrant Dink Vakfı’na yönelik tehditler arttı

Hrant Dink Vakfı, 27-28 Mayıs tarihlerinde e-mail yoluyla yazılı ölüm tehdidi aldıklarını duyurmuştu. Vakfın Twitter hesabından yapılan açıklamada ölüm tehditlerinin Şişli Emniyet Müdürlüğü'ne ve İstanbul Valiliği'ne bildirildiği belirtilerek, “2007'den sonra daha adil, özgür, eşit bir Türkiye'ye katkı sunmak için kurulan ve o günden beri çalışmalarını bu yönde sürdüren Hrant Dink Vakfı olarak, tüm farklılıkların bir arada yaşadığı, ifade özgürlüğünün sonuna kadar kullanıldığı bir ülkeye kavuşma hayaliyle, ayrımcılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz" denilmişti.

30 Mayıs 2020