Grup Başkan vekilimiz Pervin Buldan partimizin yöneticileri ve parti meclis üyelerine dönük gerçekleşen siyasi soykırım operasyonlarına ve bölgedeki yoğun çatışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu.

AKP zihniyeti barışı engelliyor

“AKP’nin topyekun savaş konseptinin devreye koyulduğu bir süreçten geçiyoruz. Bu savaş konsepti çerçevesinde Kürdistan’da insanlar katledilirken, büyük şehirlerde Parti yöneticilerimizin ve çalışanlarının da siyasi soykırım operasyonlarla gözaltına alınıyor. Bugün Kürdistan’ın birçok ilçesinde sokağa çıkma yasakları ilan edilerek, sivil halk katlediliyor. Cizre'de, Silvan, Sur, Nusaybin’de yaşananlar bizlere AKP zihniyetinin bu ülkeye barışı, özgürlükleri ve kardeşliği getirmeyi engellediğini bir kez daha göstermiştir.

Polis kadınlara zorla İstiklal Marşı okuttu

İstanbul’da aralarında içerisinde Partimizin il yöneticileri, ilçe Eş Başkanları ve çalışanlarının olduğu 52 arkadaşımızın gözaltına alınışları bile ülkenin nasıl bir zihniyet tarafından yönetildiğini anlatmak için yeterli oldu. Arkadaşlarımız gözaltına alınırken darp edildiler. Özellikle kadın arkadaşlarımıza yapılan muamele Türkiye açısından bir utanç tablosudur. Sağlık kontrolüne götürülen kadın arkadaşlarımıza kadın polisler tarafından darp edildiler, kendilerine zorla İstiklal Marşı okutulmaya çalışıldı. Kendilerine 'Ne mutlu Türküm' dedirtmek için zulüm uyguladılar yapıldı.

1 Kasım'da cevap verilecek

İstanbul’da tekrardan 1980’li yıllarının yaşanıyor. İstanbul bugün Diyarbakır cezaevidir. 1 Kasım seçimlerine giderken AKP’nin Partimizi zayıflatmak için her yolu deniyor. Ancak partimiz kriminalize etme yöntemini boşa çıkacaktır. AKP ve Recep Tayyip Erdoğan zihniyetine karşı halk direnecek ve 1 Kasım’da cevabını verecektir. Başta kadınlar olarak bu baskı yöntemine karşı geleceğiz. 52 arkadaşımız için ne karar çıkarsa çıksın bu kararın siyasi olduğunu ve Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle verileceğini çok iyi biliyoruz. Ama her şeye rağmen, ailelerimizle, kadın kuruluşlarımızla bugün buradayız ve bu uygulamayı protesto ediyoruz.

Etiketler: #istanbul , #pervin buldan