Buldan: İstanbul’da oylarımızı da vekil sayımızı da ikiye katlayacağız

Yeşil Sol Parti Esenyurt’ta seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir ve Yeşil Sol Parti MYK Üyesi Çiğdem Özbaş katıldı. 

Burada konuşan Buldan, şunları söyledi:

Merhaba sevgili Esenyurtlular, merhaba değerli halkımız. Hun bixêr hatine ser seran ser çavan hatine. Jin jiyan azadî diyerek yola çıktık, dîsa jin dîsa jîjan diyerek mücadelemizi büyütmeye çalışıyoruz. 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlerin Türkiye tarihi açısından ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. 

Bu halkı hafızasız sanmayın; size en güzel cevabı sandıkta verecekler

21 yıldır bu ülkede Türkiye halklarına, Kürtlere, kadınlara, gençlere, Alevilere, Sünnilere, bu ülkede muhalifim diyenlere, AKP gibi düşünmeyenlere zulüm ettiler, baskı kurdular, inkar ettiler ve şiddet uyguladılar. Bu ülkede kadınlar katledildi, kadınlar! Bu ülkede gençlerin umutları söndürüldü, Kürtler inkar edildi. Kürdün dili yok sayıldı, Kürdün kimliği yok sayıldı. Alevilerin inançları yok sayıldı. Ermeni’den Süryani’ye halklar her türlü zorlukla karşılaştı. Bu ülkeyi yönetenler sadece kendi iktidarlarını ve geleceklerini garantiye almak için 21 yıldır aynı zihniyetle bu ülkeyi yönetiyor. Halkımıza yönelik son zamanlarda her türlü baskıyı uyguladıklarını gördük. Depremde halklarımızı kaderleriyle baş başa bıraktıklarını gördük. Pandemide uyguladıkları sorumsuzluğu, depremde de aynı şekilde uygulayan bir iktidarla karşı karşıya kaldık. Onlar sanıyorlar ki bu halk yaptıkları her şeyi unutur. Ama Türkiye halkları da Kürtler de Aleviler de bu ülkede yok sayılanlar da sizin yaptıklarınızı ve 21 yıllık geçmişinizi asla unutmayacak ve 14 Mayıs’ta size en güzel dersi sandıklarda verecekler. 

Bizi cezaevleriyle yok edemezsiniz, ne boyun eğecek ne geri adım atacak bir halk var sizin karşınızda

Kürtlerin iradesine kayyım atadılar. Seçtiğimiz bütün belediye eşbaşkanlarımızı görevden aldılar. Ne yaptılar, milletvekili arkadaşlarımızı cezaevine gönderdiler. Selahattin Demirtaş’ı, Figen Yüksekdağ’ı, Gültan Kışanak’ı, Sebahat Tuncel’i ve onlarcasını, yüzlercesini hala cezaevlerinde tutuyorlar. Onlar sanıyor ki bu halk cezaevinde tutulmakla biter, onlar sanıyor ki bu halk baskı ve şiddetle siner. Ne sinecek ne boyun eğecek ne geri adım atacak bir halk var sizin karşınızda. Her türlü baskıya ve şiddete rağmen ayakta durmasını bildik. Sizin önünüzde diz çökmedik, Allah’ın izniyle hiçbir zaman da diz çökmeyecek, biat etmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz. Demokrasiyi, adaleti, hukuku, hakkı ve özgürlükleri bu ülkeye bizler getireceğiz. Şimdi yeni bir adres belirledik. 

Kapatılan her partimizden sonra güçlenerek geldik, şimdi yeni adresimiz Yeşil Sol Parti’dir

Bizi bir sürü komplolar, bir sürü kumpaslarla siyaset dışına atmaya çalıştılar. Buna karşı yeni bir hamle geliştirdik. HDP’yi kapatmak üzere açmış oldukları davanın sonucunu tam da seçime yakın bir tarihe bıraktılar. Ama biz halkımızı ve seçmenimizi seçeneksiz bırakacak bir parti değiliz. Öyle bir gelenekten geliyoruz ki kapatılan bütün partilerimizin yerine büyüyerek geldik, güçlenerek geldik. Daha fazla geldik. İşte şimdi yeni bir adres belirledik: Yeşil Sol Parti. Seçimlere Yeşil Sol ile giriyoruz ve onlara inat yeni adresimizle daha güçlü geleceğiz, daha büyüyerek geleceğiz. Milyonlar İstanbul’da sel olup akacak, bu da onlara dert olacak. 

İstanbul’da oylarımızı da vekil sayımızı da ikiye katlayacağız

Bizim İstanbul’dan beklentimiz elbette fazla. İstanbul Türkiye’de seçimi belirleyen kentlerinden bir tanesi. İstanbul’da geçen dönem aldığımız oy oranımızı ve milletvekili sayımızı ikiye üçe katlamamız gerekiyor ki bunları gelmemek üzere gönderelim. Bunun için de parlamentoya daha güçlü girmemiz gerekiyor. Yeşil Sol; Türkiye’nin bütün renkleriyle, kimlikleriyle, inançlarıyla ve sesleriyle birlikte parlamentoda büyük bir çoğunlukla halkımızı temsil etmek üzere yola çıktı. Bu yolu da 14 Mayıs’ta seçimlerde elde edeceğimiz sonuçla birlikte büyük bir değişimin anahtarı olarak bir mücadele ittifakıyla, halklarımızla, kadınlarla ve gençlerle birlikte yürümeye kararlıyız.

En demokrat cumhurbaşkanı adayına oy vereceğiz

Parlamento seçimleri hepimiz açısından önemli ama bir diğer önemli seçim de cumhurbaşkanlığı seçimi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerine aday olanlardan en demokratını seçmek üzere halkımıza güveniyoruz. Halkımızın 14 Mayıs’ta sandıkta kullanacağı oyun renginin ne olacağını biliyoruz. İleriki günlerde büyük mitinglerde hangi cumhurbaşkanı adayına oy vereceğimizi de özellikle isim olarak belirteceğiz.

Erdoğan’ın yandaşlarıyla ve çeteleriyle birlikte gitmesinin vakti geldi

Biz daha sahaya inmedik, bugün buradaki buluşmamız büro açılışı. İstanbul’da büyük bir miting yapacağız ve milyonlarla bir araya geleceğiz. İşte o mitingler başladığı zaman, bayramdan sonra yapacağımız çalışmalarda cumhurbaşkanı olarak kime oy vereceğimizi isim olarak açıklayacağız. Gerçi siz bana bakıp da gözlerinizle kime oy vereceğinizi zaten belli ettiniz ama biz ismini yine de söyleyeceğiz. Tayyip Erdoğan’ın artık gitmesi lazım. Erdoğan’ın çeteleriyle birlikte, yandaşlarıyla birlikte, elinde tuttuğu bütün imkanlarıyla birlikte, medyasıyla birlikte artık gitmesi lazım. Bu halk artık Recep Tayyip Erdoğan’ın hukuksuzluklarına da haksızlıklarına da tahammül edemez. Biz biliyoruz ki bu ülke Recep Tayyip Erdoğan’dan büyüktür. Türkiye halkları Erdoğan’dan daha güçlüdür. Halkımıza güveniyoruz, İstanbul’a güveniyoruz ve iyi bir sonuç alacağımızı biliyoruz. Şimdiden çalışmalarımızda başarılar diliyoruz. Hava soğuk ve yağmurlu olduğu için uzatmıyorum. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederiz. 

10 Nisan 2023