Buldandan Eren Keskine dayanışma ziyareti

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, Grup Başkanvekilimiz Fatma Kurtulan, milletvekillerimiz Oya Ersoy, Zeynel Özen, Ali Kenanoğlu geçtiğimiz günlerde polis tarafından evi basılan ve kimi kişiler tarafından hedef gösterilen İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin’e İHD İstanbul Şubesi’nde dayanışma ziyaretinde bulundu. Buldan burada yaptığı konuşmada son zamanlarda başta Eren Keskin olmak üzere birçok kesime yönelik linç girişimleri, cezalar, gözaltılar, tutuklamalar olduğuna dikkat çekerek Abdullah Zeydan’ın serbest bırakılmamasını da eleştirdi. Buldan, ziyarette şunları söyledi: 

Bütün bunların aslında bir konsept olduğunu biliyoruz. Ancak biz Eren Keskin’in güçlü bir insan hakları savunucusu olduğunu da biliyoruz. Hukuk mücadelesinde adalet mücadelesinde, kadın özgürlüğü mücadelesinde vermiş olduğu mücadelenin ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu da biliyoruz. Aslında kendisine yapılan saldırının hem kadın kimliğine yönelik bir saldırı olduğunu hem de insan hakları savunucusu olduğu için bu alana yönelik bir saldırı olduğunu biliyoruz. O yüzden sevgili Eren Keskin’e yapılan tüm bu saldırılar aslında hepimize yapılmış sayılır. 
  
Hem kadınlar olarak hem adaleti savunan, demokrasiyi savunan, barışı ve özgürlükleri savunan bir partinin bileşenleri olarak Eren Keskin’e yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Daha çok bir araya gelerek birlikte güçlü görüntüler vermemiz gereken bir dönemdeyiz. Çünkü bizler yalnız ve sessiz olduğumuz sürece bu saldırılar artacak ve devam edecektir. Ne kadar güçlü olabilirsek, dayanışma içerisinde olursak bu tür saldırıları bu tür girişimleri o kadar berhava edebileceğiz. 

Dün Hakkari Milletvekilimiz Abdullah Zeydan hakkında, ceza aldığı mahkeme tarafından yeni çıkan yasa kapsamında tahliye kararı verildi. Fakat saraya bağlı savcılar tarafından bu karara itiraz edildi. Bu itiraz çerçevesinde Abdullah Zeydan’a bir kez daha ceza verildi, tutukluluğuna devam edilmesi kararı alındı. Bugün ülkenin bu durumuna itiraz edenler ülkede demokrasiyi, barışı isteyenler her zaman bir şekilde cezalandırılıyor. Abdullah Zeydan’da bunlardan biri oldu. Biz şunu da biliyoruz aslında, bu ülkede kadın olmak, Kürt olmak, demokrat olmak, barışı savunmak zor gerçekten. Ama biz zorları mücadele ede ede başaracağımıza inanıyoruz. O yüzden bütün bu zorları başarabilmek adına da güçlü bir mücadele yürütebileceğimizin sözünü veriyoruz. Bir kez daha sevgili Eren Keskin’e yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

2 Kasım 2019