Bayramları gerçek anlamlarıyla kutlamayı başarabiliriz

Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın açıklaması:

Türkiye halkları bir bayramı daha ağır saldırılar, hak gaspları, ihlaller ve topluma karşı işlenen insanlık suçları altında karşılıyor. İktidar-mafya-çete ilişkilerinin ayyuka çıktığı; topluma açlık, sefalet, yoksulluk dayatılırken Saray ve yandaşlarının lüks ve şatafat içinde yaşadığı bir ülkede insanlarımız ne yazık ki gerçek anlamda bayram kutlayamıyor. 

Bu coğrafyaya, bu coğrafyadaki halklara dayatılan bu düzeni kabul etmiyoruz; değiştirmeye gücümüz, başaracağımıza inancımız var. Kapatma davası, Kobanî Kumpas Davası, fiziki saldırılar ve katliam girişimiyle partimizi bu değişimi yaratma iradesinden mahrum bırakma çabaları nafiledir. 

İnsanlarımızın Saray iktidarına “kurban” edilmediği gerçek bayramları hep birlikte ve ortak mücadele ile yaratabiliriz. Dayanışmayı büyüterek; kederlerimizi, sevinçlerimizi ve ekmeğimizi paylaşma seferberliği başlatabiliriz. Başaracağımıza inancımız tamdır.

Kurban Bayramı vesilesiyle, dünyanın dört bir yanında sağlık, barış, huzur, adalet ve kardeşliğin gerçekleşmesini diliyoruz ve bütün halklarla umutlarımızı paylaşıyoruz. Özgürlük, barış, eşitlik ve demokrasiyi gerçekleştirinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Halklarımızın bayramını en içten duygularımızla kutluyoruz.

 

Pervin Buldan-Mithat Sancar

HDP Eş Genel Başkanları

20 Temmuz 2021