Batman Belediye Eşbaşkanımız Mehmet Demir derhal serbest bırakılmalıdır!

Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcülerimizin açıklaması:

Batman Belediye Eşbaşkanımız Mehmet Demir, diğer tüm yoldaşlarımız ve belediye eşbaşkanlarımız gibi haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklandı. Bu tutuklama; ceberut bir sistemin kendisinden olmayana duyduğu açık nefretin, tek kişinin dudakları arasına sıkışmış yargının ve Kürt halkının iradesi özelinde kendini ve kentini yönetmeye talip bir halk gerçekliğine karşı yürütülen pervasız, sistematik kırım politikalarının bir sonucudur.

Mehmet Demir, beraat ve takipsizlik aldığı dosyadan tutuklandı. Bugün her şekilde kriminalize edilmeye çalışılan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bahane edilerek alındı. DTK, Kürt sorunun çözümüne katkı sunan, çabaları ve çalışmaları ile bu toplumun barış özlemine cevap olan, Türkiye’de her kesimin dahil olup kendini ifade ettiği bir kongredir. Haliyle suçlamalar abestir, yüzlerce örnekte olduğu gibi trajiktir.

Mehmet Demir’e isnat edilen bir diğer suçlama ise 2013’te Batman’da Suriye’ye insani yardım göndermek için valilik izni doğrultusunda düzenlenen ve eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile AKP Milletvekilli Mehmet Emin Ekmen’in de düzenleyicileri arasında olduğu yardım kampanyasına destek vermek ve Kızılay’a yardımları teslim etmektir. Bakanla beraber yürüttüğü yardım kendisini ‘örgüt üyesi’ yapmış durumdadır.

Bizler herhangi bir bahane bulamayan ve ‘suç’ üretemeyen devlet aklının Mehmet Demir’i niçin aldığını gayet net biliyoruz. Niçin alındığını herkes bilmektedir. Mehmet Demir, Batman halkı için çalıştığı, gecesini gündüzüne kattığı ve kendisine teslim edilmiş iradeye sahip çıktığı için tutuklandı. Batmanlılara belediye eşbaşkanlığı yaptığı, şehre ve toplumsal belediyeciliğe sahip çıktığı için tutuklandı. Gerçek budur!

Çıktığımız bu yolda belediye eşbaşkanlarımıza, kurumlarımıza, değerlerimize, halkımıza yöneltilen bu suçlamaları asla kabul etmediğimizi tekrardan belirtiyoruz. Bu tutuklama da bir kez daha gösteriyor ki zorba, barbar uygulamalarda medet umuyor ve teslim olmamızı bekliyorsunuz. Sizin gasp ve talanlarınız sürdükçe bizim de demokrasi ve özgürlükteki ısrarımız yükselecek, mücadele alanlarımız büyüyecektir. Batman Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir halen bu şehrin belediye eşbaşkanıdır. Derhal serbest bırakılmalıdır!

Hediye Karaaslan ve Salim Kaplan
Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüleri