Başkan Luis Arce ve Bolivya Sosyalizme Doğru Hareketi’nin seçim zaferini coşkuyla selamlıyoruz

Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın açıklaması:

MAS’ın bu başarısı, Kasım 2019’daki darbeye Bolivya emekçilerinin verdiği çok güçlü bir yanıttı ve bütün dünyada kapitalizm, emperyalizm, ırkçılık ve sömürgecilikle mücadele halindeki güçler için eşsiz bir moral ve heyecan kaynağı oldu. 

Bu başarıda, Kasım 2019’daki askeri-polisiye darbe sonrasında izlediği basiretli politikalarla darbeci güçlerin toplumsal muhalefete ve yerli halklara yönelik ırkçı ve faşist saldırılarının yol açtığı kayıpları en aza indirerek halk hareketlerinin yeniden mücadeleye koyulmasına öncülük eden MAS’ın sürgündeki lideri, önceki cumhurbaşkanı Evo Morales’in eşsiz katkısını da selamlıyor ve bir an önce ülkesine dönerek, halkın önünde yürümeye devam etmesini diliyoruz. 

Bolivya’da kazanılan yalnızca bir seçim başarısı değil, emperyalist destekli darbeci hükümeti kaybedeceği bir seçime girmeye zorlayarak iktidar yolunu toplumun kendi mücadelesiyle açan halk hareketlerinin başarısıdır. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), MAS’ın mücadelesi ve zaferinin verdiği esinle, dünyanın bu yanında da Bolivya’daki büyük başarıyı getiren ilkeye dört elle sarılacaktır: Örgütlü halk asla yenilmez.

MAS’ın geri dönüşünün tüm dünyada yeni bir özgürlük dalgasının başlangıcı olması dileğiyle, Bolivya halklarına ve demokratik ve toplumsal güçlerine sevgi ve dayanışma duygularımızı iletiyoruz.

Pervin Buldan - Mithat Sancar

HDP Eş Genel Başkanları

24 Ekim 2020