Başak Demirtaş yalnız değildir!

Kadın Meclisimizin açıklaması:

AKP-MHP erkek egemen iktidarının körüklediği kadın düşmanı politikalar, nefret söylemleri ve kullandığı cinsiyetçi dil kadınları hedef almaya devam ediyor.

İstanbul Barosuna kayıtlı avukat Osman Taşdemir’in sevgili yoldaşımız Başak Demirtaş’a yönelik sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği saldırı da bu politikalardan bağımsız değildir. Başak Demirtaş ve birçok yoldaşımız daha önce de paralı troller tarafından defalarca sosyal medya üzerinden hedef alındı. Ancak bu saldırıların hiçbiri bizleri mücadelemizden alı koymadı. Başak Demirtaş’a yönelik gerçekleştirilen bu saldırı kadın mücadelemize yönelik gerçekleştirilen bir saldırıdır.

Kadın düşmanı politikalara yaslanarak yoldaşlarımıza yönelik bu saldırıları gerçekleştirilenler, buna sessiz kalanlar şunu çok iyi bilsin ki Başak Demirtaş yalnız değildir. Kadın örgütlülüğümüz ve dayanışmamıza olan inancımızla bu saldırılara karşı mücadelemizi yükselteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

İstanbul Barosu derhal Osman Taşdemir hakkında soruşturma başlatmalı ve gerekli cezai yaptırımı uygulamalıdır. Başak Demirtaş’a yönelik gerçekleştirilen bu saldırıya karşı tüm kadın örgütlerini örgütlülüğü ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Başak Demirtaş yalnız değildir! 

HDP Kadın Meclisi
Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi
19 Temmuz 2023