Bağımlı yargı gün gelecek yarattığı bataklıkta debelenecek

13 Kasım 2019’da Antep’de partimize yönelik siyasi tasfiye operasyonunda 57 kişi gözaltına alınmıştır. Hemen akabinde gözaltına alınan partililerimizin avukatlarına da, haklarında ÖHD üyesi oldukları için, örgüt üyeliği suçundan soruşturma yürütüldüğü gerekçesiyle müvekkilleri hakkında yürütülen soruşturmada müdafilik görevlerini üslenmelerinin 1 yıl süre ile yasaklanması kararı verilmiştir.

İktidara bağımlı yargı sadece HDP üye ve yöneticilerine karşı değil, onların müdafiliğini üstlenen ve yargının asli unsuru olan avukatlarına karşı da araç olarak kullanılmaktadır. Avukatların, kendi müvekkillerinin müdafilik görevini üstlenmelerinin yasaklanması, evrensel hukuka ve savunmanın doğasına aykırıdır. Bu kararları veren iktidarın direktifleri ile davranan hakim ve savcılara hatırlatırız ki, yarattıkları ve adına hukuk dedikleri bu bataklık, gün gelecek kendilerini de boğacaktır.

Dün çeşitli iftiralarla Savur, Mazıdağı, Derik ve Suruç belediyeleri kadın eşbaşkanlarımız gözaltına alınmış, 9 Kasım’da gözaltına alınan ve Emniyette ağır işkenceye maruz kalan 36 Gençlik Meclisi üyemizden 10’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır.

19 Ağustos 2019’dan bu yana HDP’li belediyelere kayyım atama bahanesi üretebilmek adına iftiracı tanık beyanları ya da katıldıkları demokratik etkinlikler gerekçe gösterilerek belediye eşbaşkanlarımız gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır.

Bu sabah itibariyle dört belediyemize daha kayyım atanmıştır. Halkın oyu ile seçilen belediye başkanlarına yönelik bu operasyon hem halk iradesinin hem de kadınların demokratik siyasetteki yerinin gaspıdır.

Demokratik yollarla partimizle mücadele ederek başarı sağlayamayan AKP iktidarı, yargı-kolluk ve medya gücüyle partimize sürekli bir biçimde saldırarak başarı elde etmeye çalışmaktadır. Son 4 yıldır sistematikleştirdiği bu saldırılarla sonuç alamayacak ve demokratik mücadelemizi geriye çekemeyecektir.

Tüm Türkiye ve uluslararası demokratik kamuoyunu, demokratik siyasete destek vermeye, intikam siyaseti yürüten iktidara karşı dayanışmaya çağırıyoruz. Yetkililere bir kez daha sesleniyoruz: AKP-MHP ittifakını sandıkta mağlup ettikleri ve gerilettikleri; Türkiye halklarına bir başka Türkiye’nin mümkün olduğunu gösterdikleri için hedef haline getirilen, gözaltına alınan, tutuklanan belediye eşbaşkanlarımızı, parti yöneticilerimizi ve partimizle birlikte faaliyet yürüten üyelerimizi derhal serbest bırakın.

Ayşe Acar Başaran
Batman Milletvekili
HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü
16 Kasım 2019