Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemi ile 12 Kasım 2014 İstanbul Sultanbeyli'de bir karakolda Ş.Ş. adlı yurttaşın sistematik işkenceye maruz kaldığı olaya ilişkin yazılı soru önergesi verdi. Ş.Ş'nin kendisine işkence yapan polislerin "Bana dedi ki; 'Nasılsa burası kırılmaz şişer, doktor da görmez bunu. Ben tecrübeliyim, 39 tane dosyam var 40'ıncıyı da sende yapıp iki ay sonra emekli olacağım" dediğinin aktarıldığı önergede, "Bakanlık olarak söz konusu olayın faili polisler hakkında idari soruşturma dışında bir insanlık suçu olan işkence iddiasına dair adli bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmamış ise gerekçesi nedir. İstanbul Sultanbeyli'de yaşanan bu işkence iddiası basına yansıdığı gibi İstanbul Valisi Vasip Şahin bir açıklama yaparak olaya ilişkin idari soruşturma açıldığını ancak hemen arkasından işkence iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtmiştir. Vali Vasip Şahin'in başlatıldığı belirtilen idari soruşturma henüz sonuçlanmadan, işkence iddiasının gerçek dışı olduğunu söylemesinin gerekçesi nedir? Vali Vasip Şahin bu açıklama ile soruşturmanın objektif yürütülmesine gölge düşürerek, soruşturma sonucunu hükümsüz kılmamış mıdır?"

13.11.2014