Avrupa Yeşiller Partisinden kayyım tepkisi

Yeşil Sol Partisi ve Avrupa Yeşiller Partisi, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerimize kayyım atanmasına tepki gösterdi. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Eylem Tuncaelli ve Sinan Tutal ile Avrupa Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Monica Frassoni, yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Tuncaelli ve Tutal:

Yeşil Sol Parti olarak, bu yılın Mart ayında demokratik olarak seçildikten sonra geçen hafta iktidar tarafından hukuksuzca görevden alınan Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanları, Adnan Selçuk Mızraklı, Ahmet Türk ve Bedia Özgökçe Ertan ile dayanışma içindeyiz.

Bu sadece Halkların Demokratik Partisi'ne değil, aynı zamanda demokrasinin değişim sağlama gücüne inanan herkese yapılmış bir saldırıdır. Bu nedenle Yeşil Sol Parti olarak bugün Diyarbakır'da adalet çağrısı yapıyoruz.

Monica Frassoni:

Avrupa Yeşiller Partisi, Türkiye'deki demokratik değerlere yönelik bu ciddi saldırıyı açığa vurma çabalarında Yeşil Sol Parti ile dayanışma içinde duruyor.

Türk makamlarının halkın iradesini geçersiz kılma kararını boşa düşürmek, sandığa attığı oya sahip çıkmak için Diyarbakır, Mardin ve Van illerinde ve başka yerlerde sokaklara çıkan tüm demokratik güçlerin cesaretini selamlıyoruz.

AB - Türkiye ikili ilişkileri ancak yetkililer temel hakları ve hukukun üstünlüğünü çiğnemeye devam ederse kötüye gidebilir. AB’deki bütün siyasi güçleri bu eylemi kınamaya ve protestocuları susturmaya yönelik agresif polis taktiklerini yakından izlemeye çağırıyoruz.

29 Ağustos 2019