
Tecridin sona erdirilmesi amacıyla yapılan açlık grevi eylemleri kritik aşamaya gelirken, Dışilişkiler Komisyonumuz da konuya ilişkin temaslarını sürdürüyor. Komisyon Eşsözcülerimiz Hişyar Özsoy ve Feleknas Uca ile HDP Avrupa Temsilcisi Fayik Yağızay, CPT, AKPM yetkilileri ile bir araya geldi.
Heyetimiz, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, AKPM Başkanı Liliane Maury Pasquier, AKPM Sosyalist Grup Başkanı Frank Shwabe, Yerel Yönetimler Kongre Kabinesi, AKPM Türkiye raportörleri ve CPT Genel Sekreteri ve Türkiye masası sorumlusu ile görüştü.
Özellikle CPT ile tecrit ve açlık grevi eylemlerinin geldiği aşama konusunda görüş alış verişinde bulunulurken, AKPM temsilcileri ile yerel seçimler öncesi ve sonrasındaki hukuksuzluklar, ihlaller ve seçim sonuçları ele alındı. Yapılan görüşmelerde Leyla Güven başta olmak üzere çok sayıda kişi tarafından yürütülen açlık grevi eylemlerinin geldiği kritik aşamaya dikkat çekilerek, ilgili kurumların sorunun çözülmesi için daha aktif rol oynamaları istendi.
12 Nisan 2019