Av. Ali Kahraman mesleki faaliyetleri nedeniyle tutuklandı!

Mardin’in Artuklu ilçesinde 29 Şubat günü yapılan operasyon sonrası gözaltına alınan Av. Ali Kahraman 2 Mart günü çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Kahraman’ın hukuksuzca tutuklanmasına, katıldığı Newroz kutlamaları, HDP ve DTK üyesi olması nedeniyle gerçekleştirdiği faaliyetler ve HDP Mardin eski milletvekili Gülser Yıldırım ile adliye önünde yaptığı görüşme gerekçe olarak gösterilmiştir.

İktidar, avukatların hak ve özgürlükler savunusunu, kendi çıkarlarına ve varlığına yönelik bir tehdit olarak algılamaktadır. Savunma hakkına ve savunmanlara yönelik saldırılar gün geçtikçe artarak devam etmektedir. AKP-MHP iktidarına muhalif avukatlar mesleki faaliyetleri nedeniyle her türlü saldırıya maruz kalmakta, gözaltına alınmakta ve tutuklanmaktadır.

Gülünç gerekçelerle tutuklama kararı verenlere hatırlatırız ki avukatlar bu iktidar düzeninin yarattığı karanlık karşısında; halkların adalet, eşitlik, özgürlük ve barış özleminin yargıdaki sesidir. Bu sesi tutuklamalarla, baskı ve zorla susturamazsınız. Mesleki faaliyetleri nedeniyle tutuklanan meslektaşımız Av. Ali Kahraman derhal serbest bırakılmalıdır!

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu
4 Mart 2020