HDP Ankara İl Örgütü, HDK Ankara İl Meclisi üyeleri yaptığı basın açıklamasıyla 15 yaşındaki İbrahim Aras'ın polisin attığı ses bombasının patlaması sonucu öldürülmesini kınadı.

Güvenpark'ta bir araya gelen HDK ve HDP'liler, Kürtçe ve Türkçe, "İbrahim Aras ölümsüzdür" yazılı pankartı açarken, yapılan açıklamada ayrıca devlet tarafından katledilen çocukların fotoğrafları da taşındı. Açıklamaya HDP Muş Milletvekili Demir Çelik de destek verdi. Grup adına açıklama yapan Mustafa Demir, çocuk öldüren bir devletin, kimsenin devleti olmayacağını belirterek, Barış sürecinden bahsedildiği bir dönemde her gün Kürt çocuklarının öldürüldüğünü ifade etti. HDP Muş Milletvekili Demir Çelik ise, 15 yaşında olan İbrahim Aras'ın polisler tarafından katledildiğini vurgulayarak, "AKP iktidarının 12 yıllık geçmişinde İbrahim Aras katledilen yüzlerce çocuktan biri. İbrahim Aras faili belli bir cinayete kurban gitmiştir. Polis bombası artık hedef tanımıyor. Muhalif olan herkes hedef haline gelmiştir" dedi.

18.06.2014