Akın: Yeşil Sol Parti HDP’dir, Mahir Çayan’dır, Mazlum Doğan’dır, direnenlerin ortak sesidir

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk’ten oluşan heyet, İdil ve Şırnak’ta seçim çalışmalarına katıldı. Şırnak’ta konuşan İbrahim Akın şunları söyledi:  

Deniz Poyraz’a sözümüz var, bu iktidarı göndereceğiz

Sevgili dostlar, hepinizi sevgiyle, saygıyla yürekten selamlıyorum. Bugün burada coşkuyla buluştuk, sizlere selam getirdim. Ege’den Aydın’dan, Muğla’dan İzmir’den selam getirdim. İzmir’den Deniz Poyraz’ın ve yoldaşlarının selamını getirdim. Deniz Poyraz’a sözümüz var. Bu seçimde Deniz Poyraz’ın katillerini biliyoruz, onlardan 14 Mayıs’ta hesap soracak mıyız? 14 Mayıs’ta Deniz Poyraz’ın katillerinden hesap soracağız. İki gündür bölgedeyiz. önce Nusaybin'de coşkulu bir kalabalıkla karşılantık, sonra Kızıltepe’de büyük bir kalabalık ile karşılandık. Sabah İdil’de şimdi de Şırnak'tayız. Biz Türkiye tarihinde eşitsiz, adaletsiz bir seçimle karşı karşıyayız. Saray rejiminin temsilcisi AKP Genel Başkanı Diyarbakır’a Şırnak’a geldiğinde bütün devlet görevlileri yolları kapatıyor, ona her türlü yardımı yapıyor. Seçim yapıyoruz. AKP ile eşit koşullarda yarışmak istiyoruz. Yeşil Sol Parti’nin de aynı şekilde bu ülkede özgürce bir seçim çalışması yapma hakkı var. Ama görüyorsunuz emniyetin tutumunu. Siz fazla rahatsız olmayın. Sevgili gençler, sakin olacağız, akıllı olacağız ve 14 Mayıs’ta bu ceberrut rejimi göndereceğiz. Bu emniyet müdürleri ve valiler de bir daha böyle bir şey yapamayacak. 

Karşımızda Cumhur İttifakı değil "beyaz toros" ittifakı var ve yenilecekler

Diyarbakır’da sözde Cumhur İttifakının ama bizce aslında beyaz toros ittifakının başkanı konuştu. Rüyasına girmiş herhalde diyor ki ‘artık eskisi gibi cinayetler olmayacak, beyaz toroslar bitti’. Biz biliyoruz kurduğu ittifaklar eski derin devlet ilişkilerinden doğmuş, kadın düşmanı, Kürt düşmanlarından oluşan bir yapı. Biz bunların adını ‘beyaz toros ittifakı’ koyduk. Beyaz toros ittifakı 14 Mayıs’ta Diyarbakır'da ve bölgede sandığa gömülecek ve onlar görecekler kardeşliğin ne olduğunu. Aynı zamanda Diyarbakır’da başka şeyler söylediler. Selahattin Demirtaş’a laf atıyor onlara suçlamalarda bulunmaya çalışıyor. Ama biz biliyoruz ki bugüne kadar direne direne geldik buraya ve 7 yıldır AKP’nin çöktürme planları karşısında Kürt halkı kayyımlar ve her türlü baskı karşısında direnerek geldi. Kadınlar direndi, gençler direndi. Bugün bu sokaklarda gördüğüm gençlerden sonra Erdoğan’a şunu söylemek istiyorum. Gereksiz iş yapıyorsunuz, yazık ediyorsunuz bu ülkenin her şeyine. Bu insanlar, bu gençler artık sizi istemiyorlar, teslim alamadınız, bari çıkıp gidin de herkes özgürce barış içinde demokratik bir şekilde yaşasın. Ama nafile anlamazlar. Göreceksiniz onları 14 Mayıs’ta sandığa gömerek göndereceğiz. Bugün konuşma sırasında şunu öğrendim. Şırnak’ta arkadaşlarımızın görüşü şu: Tulum çıkarma yani 4 sıfır yapmaktır. Katılıyor musunuz? Güle güle Tayyip Erdoğan.

Yeşil Sol Parti HDP’dir, Mahir Çayan’dır, Mazlum Doğan’dır, direnenlerin ortak sesidir

Yeşil Sol Parti’den son zamanlarda çok söz edilmeye başlandı. Açıkcası en çok konuşulan parti Yeşil Sol Parti oldu. Neden bu kadar konuşuluyor? Evet, HDP’ye dönük bugüne kadar yapmadıkları kalmadı. HDP, bizim ortak partimiz, kuruluşunda olduğumuz parti. Yeşil Sol Parti 2012 yılında kuruldu ve arkasından HDP kuruldu. Biz aynı zamanda Yeşil Sol Parti olarak HDP’nin kurucusu bir partiyiz. Biz aynı zamanda Yeşil Sol Parti’nin şemsiyesi altındayız ve bu şemsiye aynı zamanda bilge ağaçtır. Bilge ağacın şemsiyesi altında batı yakasında 12 parti bir araya geldi, ittifak kuruldu. Adı Emek ve Özgürlük İttifakı. Kürt coğrafyasında da 5 parti bir araya gelerek Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı kuruldu. Türkiye’de böylesine kalabalık ve kapsamlı hiçbir ittifak oluşamadı. Onun için korkuyorlar, Yeşil Sol Parti’den çok korkuyorlar, onların rüyalarına giriyoruz. Yeşil Sol Parti HDP’dir, Yeşil Sol Parti HADEP’tir Orhan Doğan’dır. Mahir Çayan’dır. Mazlum Doğan’dır. Direnenlerin ortak sesi, ismi ve ortak adresidir. Yeşil Sol Parti’ye sahip çıkıyor muyuz? Yeşil Sol Parti ile Şırnak’ta 4 sıfır kazanacağız. 

Şırnak direniyor, İmralı direniyor bütün cezaevleri direniyor

Bir başka şeyi söylemek isterim. Türkiye çok tarihi bir seçimden geçiyor, bu seçimde savaş siyasetini, bütün kaynaklarımızı bozan bu savaş siyasetini bozacağız. Direnenlere selam söylememiz lazım. Yanı başımızda Kobanî direnişine selam söylememiz lazım, sadece onlar direnmiyor aynı zamanda Şırnak direniyor, İmralı direniyor Edirne direniyor, bütün cezaevlerindeki arkadaşlarımız direniyor. Onları gerçek anlamda bir barış süreci sonrasında ortak yaşamın iradesi olarak özgürleştireceğiz. Biz inanıyoruz ki bu ülkede barış olacak, eşit, özgür ve demokratik bir cumhuriyet kurulacak. Kadınlar özgür olacak, katletilmeyecek, gençler gelecekleri ile ilgili kaygı duymayacaklar bu ülkeyi terk etmek zorunda kalmayacaklar. Bunun için buradayız, birlikte kazanacağız. 

Geleceğimize sahip çıkmak için sandıklara sahip çıkacağız

Bu ülkede sadece insanlar katledilmiyor, Silopi’de ağaç kesildi, ekolojik hayatımız darmadağın edildi, oksijenimiz bitirilmeye çalışılıyor. Yeşil Sol Parti’nin en önemli politikalarından biri de doğamıza, suyumuza, toprağımıza sahip çıkacağız, bu topraklardan kimsenin gitmesine izin vermeyeceğiz. Geleceğimize sahip çıkmak için 14 Mayıs’ta sandıklara sahip çıkalım.  

15 Nisan 2023