Akın: Demokratik bir cumhuriyeti kurmak için iktidarı sandıklara gömeceğiz

Yeşil Sol Parti’nin Kızıltepe’deki seçim bürosunun açılışına çok sayıda yurttaş katıldı. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve Ahmet Türk’ün birer konuşma yaptığı etkinlikte konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın şunları söyledi:

Sizleri Yeşil Sol Parti adına sevgiyle selamlıyorum. Bugün burada Nusaybin’den başlayarak büyük bir heyecanla karşılandık. Şu anda sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yeşil Sol Parti; sizlerin partisidir, HDP’ye karşı yapılmak istenen kumpasa karşı oluşturduğumuz siyasi iradenin temsilcisidir. Yeşil Sol Parti sizsiniz. Türkiye tarihi bir seçimle karşı karşıya. Bu tarihi seçimde biz de tarihsel görevimizi yerine getirmek için, bu kayyım rejimini, bu ceberut rejimi, bu yalancı ve talancı rejimi göndermek için var mıyız? Görüyor ki Saray temsilcisi Erdoğan kabus görüyor. Çünkü şimdiye kadar yaptıklarını neredeyse itiraf ediyor. Dün Malatya’da şimdiye kadar yaptıklarının tersini söyleyerek ne dedi biliyor musunuz? Bundan sonra kentsel dönüşümle ilgili yapılacakların insan haklarına aykırı olduğunu söylemek istiyor. Bugün de Diyarbakır’da Kobanî Davasıyla ilgili Selahattin Demirtaş’ı kastederek söyledikleri resmen bir siyasi davayı adres göstererek tutum almaktır. O böyle konuşadursun biz de buradan ona karşı Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’a selam söyleyelim.

Demokratik bir cumhuriyeti kurmak için iktidarı sandıklara gömeceğiz

Bugün Kobanî savcısı alelacele mütalaa verdi. 36 arkadaşımıza müebbet hapis istiyor. Bu durum açıkça gösteriyor ki Saray rejimi talimat veriyor, savcısı da karar verdirmeye çalışıyor. Şu ana kadar Kürtlere karşı yaptıkları tüm düşmanlıklar karşısında bugüne dek direnerek geldik. Şimdi de dimdik ayakta 14 Mayıs’ta bu kayyım rejimini, yalancı rejimi göndermek için var mısınız? Onlar bize ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar biz onları sizlerin iradesiyle 14 Mayıs’ta göndereceğiz. Yeşil Sol Parti Türkiye’de bir tarafıyla Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ortak adresi, diğer tarafıyla da Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakının adresi oldu. 17 parti bir araya geldik ve Türkiye’nin iki yakasını bir araya getirdik. Eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir cumhuriyeti için sandıklarda bu iktidarı gömeceğiz arkadaşlar. Bu çalışmamız sırasında Ege’nin her yerinde ve İzmir’de adaylarımızı açıkladık. Adaylarımız içinde her türlü renkten arkadaşımız var. Mardin’den çıkaracağımız adaylarımızın yanında İzmir’den de 5 Mardinli adayımız var. Ayrıca sizlere selamlar getirdik. Sevgili Deniz Poyraz’ın annesinin selamı var. Deniz Poyraz’a sözümüz var; onun katledilmesinin hesabını sormak için İzmir’den 5 milletvekili Ankara’ya göndereceğiz. Kürdistani bölgemizden de en az 100 vekil ile gireceğiz ve Ankara’da eşitlikçi, özgürlükçü ve barış için ortak bir cumhuriyette buluşmak için yeni bir yüzyılı başlatıyoruz. Artık yüzyıllık tarihimizde inkarcı, tekçi kayyım zihniyeti yok edeceğiz ve Demokratik Cumhuriyeti 15 Mayıs’ta kuracağız.

Oy verdikten sonra sandıklara sahip çıkmalıyız 

2016 yılında 5 Ekim’de Nusaybin’e gelmiştik. Sevgili Gültan Kışanak ile katledilen bir anamızın cenazesine gelmiştim. 7 yıl sonra artık Mardin’de, Nusaybin’de herkes ayakta ve dimdik duruyor. Bu iktidarı göndermek için hazır mıyız arkadaşlar? Buradan bir kez daha sözümüz var; emekçilere, kadınlara, gençlere, bizlerle olan bütün halklara sözümüz var, bu tek adam rejimini, kötülük örgütünü göndereceğiz.

Bugün adaletsiz bir seçim ile karşı karşıyayız. Devletin bütün olanakları, valisi, kaymakamı, emniyet müdürü ile karşımızda duran bir iktidar var. İşte direnişimizle bu iktidarı göndermek için her şeyimizle varız. Az kaldı istifa etmeseler de 31 gün sonra onları alaşağı edeceğiz. Bu iktidar sandıklarda her şeyi yapabilir diyorlar, biz de hırsızlık yapılmasını engellemek için hazırlık yapıyoruz. Hep birlikte görev almalı, oy verdikten sonra sandıklarımıza sahip çıkmalıyız. Gençlerimiz bunu temel siyasal görev olarak edinmelidirler. Hepimize kolay gelsin. Buradayız, birlikte değiştireceğiz.

14 Nisan 2023