Akın: Başarıyı 7 Haziran’da, 31 Mart’ta yaşadık, 14 Mayıs’ta da yaşayacağız

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, TÖP Sözcüler Kurulu üyesi Juliana Gözen ve HDP milletvekili Garo Paylan ile milletvekili adaylarının katılımıyla Denizli’de Yeşil Sol Parti mitingi gerçekleştirildi. Mitingde konuşan Akın, şunları söyledi: 

Sevgili kardeşlerim, sevgili dostlarım hepiniz hoş geldiniz. Yeşil Sol Parti adına sizleri sevgiyle, saygıyla, yürekten selamlıyorum. Evet bugün 3 Mayıs. 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü. Ama maalesef bu Saray Rejimi kendi karşısında olan herkesi, söz söyleyen, itiraz eden herkesi tutukluyor. İşte son zamanlarda yine birçok arkadaşımızı, basıncı arkadaşımızı, hukukçu arkadaşımızı, siyasetçi arkadaşımızı gözaltına aldılar ve tutukladılar. Buradan onlara selam gönderiyorum. Az kaldı, 14 Mayıs’ta bu Saray Rejimini gönderiyoruz ve sizler özgürlüğünüzü tekrar kazanacaksınız.

Bu seçim Ortadoğu’nun kaderinin değişmesinin arefesi olan bir seçim

Evet sevgili dostlar, ben de görüşlerimi kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün önemli bir gün. Denizli’de yaşadığımız bugün, 14 Mayıs seçimleri bakımından çok tarihi bir gün. Sadece Denizli için değil, Türkiye için de çok tarihi bir gün. Bu seçim sadece Türkiye’nin de değil, Ortadoğu’nun kaderinin değişmesinin arefesi olan bir seçim. O nedenle herkes nasıl tarihsel seçim bağlamını kuruyorsa bizim bağlamımız şudur: Biz Türkiye’deki bütün ezilenlerin, bütün yoksulların, bütün mağdur edilenlerin ortak seçimlerini yapıyoruz. Yeşil Sol Parti böylesine bir tarihsel misyonu üstlendi. Ben de sizin karşınızda onun sözünü söylemeye, emekçisi olmaya çalışıyorum. Yeşil Sol Parti, Osmanlı’daki her türlü oyunu bozmak için, HDP’ye karşı yapılmış olan tuzağı bozmak için bütün muhalefetin adayı oldu. Yani 81 ilde, 87 seçim bölgesinde, 17 partinin temsilcisi olarak bu çalışmayı sürdürüyoruz. 

Sizi Meclis’te temsil etmeye hazırız

Türkiye’nin her yerinde Yeşil Sol Parti altında yürütülen çalışma kadar hiçbir partinin çalışması yok. Sizler bunu görüyorsunuz, Denizli’de yaşıyorsunuzdur. Bu tarihi seçime 11 gün kala büyük bir coşkuyla göğüslemeye çalışıyoruz. Hazır mıyız Denizli? Evet biz de bu büyük ağacın altında toplanan bütün muhalif güçler olarak, Kürtleri, Türkleri, Ermenileri, Çerkesleri ile solun bütün kuvvetleriyle beraber sizi Meclis'te temsil etmeye hazırız. Bütün gücümüzle bu tek adam rejimini artık yürütülemez hale gelmesi sonrası daha fazla kötülere karşı mücadele etmeye varız. Karşımızda devletin bütün olanaklarını ele geçirmiş, ceberut bir rejim ve onu temsil eden Erdoğan var. Her gün bizimle uğraşıyor, bize hakaret ediyor. Onun söylediği sözleri ben buradan siyaseten ve ahlaken söylemiyorum. Ama bizim burada bir laf vardır: Çok kızdıkları zaman insanlarımız defol git derler. Defol git diyor muyuz arkadaşlar?

Biz çoğala çoğala gidiyoruz, bir bir değil iki iki gidiyoruz

Ben aynı zamanda yarı Denizliliyim, annem Güneyli. Buranın yöresel kültürünü bilirim. Burada her renkten insanlarımız var. Bu ülkenin batısından doğusuna barış içinde eşit koşullarda yaşayacak mücadeleyi bugünden başlattık, 14 Mayıs’tan sonra, 15 Mayıs’ta halaylarla mücadelemizin sonuçlarını alacağız. 21 Mart Newroz baharı nasıl geldiyse, 1 Mayıs’ta emekçiler alanları nasıl doldurduysa 15 Mayıs’ta bunun daha güçlüsünü yapacağız. Sizde bu irade olduğu sürece, bizde de bu kararlılık devam edecek. Newroz’da gelmiştim şimdi daha güçlü olduğumuzu görüyorum. Daha büyük bir mücadele içerisine girdiğimizi görüyorum. Ama yetmez. Biz 11 gün sonra Abdullah vekili tekrar vekil olarak göndermeye var mıyız? Şöyle bir söz aldık kendisinden. Biz hem kendisinden hem de Aydın’da Ebru vekilimizden bir söz aldık. Siz zaten vekilsiniz, ikincisini de istiyoruz dedik. Bir tane daha getirmeniz lazım Meclis'e. O zaman Şenol Akyol vekilimizi de getirelim mi Meclis'e? Biz çoğala çoğala gidiyoruz, bir bir değil iki iki gidiyoruz. 

Erdoğan’a soruyoruz; Ekmek kaç para biliyor musun?

Denizli'yi çok yakından biliyorum. Burada inanılmaz bir emek sömürüsü var. İktidar Saray’da nasıl kalabilirim diye bütçe yapıyor. Kendi güvenliği için korku saldıkları bir rejim. F-16’ların bir saatlik uçuşu 1200 dolar. Diyarbakır’da mitingde üzerimizden en az 20 tane F-16 geçiyor. Hesabını yaptığımızda Türkiye’nin dört bir tarafından açık açık işsiz kalmayacağı bir bütçe yapmak mümkün. Biz Yeşil Sol Parti olarak sadece bu iktidarı düşürmeyeceğiz, çözümün de adresi olacağız. Bizler miting meydanlarında kurşun kaç para diye soran Erdoğan’a ekmek kaç para, açlık, yoksuluğu, işsizliği biliyor musun diyoruz. KHK’lı arkadaşlarımız var, sen onlara her türlü zulmü yaptın. KHK’lı 72 platforma sesleniyorum. Türkiye'nin her tarafından bu zulmü yaşamış arkadaşlar Erdoğan rejimini göndermek için mücadele ediyor, Yeşil Sol Parti’ye destek veriyorlar. Sağ olun, var olun.

Sen kimsin ki Demirtaş’a Selo diyorsun?

Bunlar sadece savaş politikası yapmıyorlar, sadece emek sömürüsü yapmıyorlar, doğa sömürüsü yapıyorlar. Topraklarımızı, suyumuzu, havamızı kirlettiler. Bu ülkede özgürce nefes alabilme şansımız bile kalmadı. Denizli’nin her yerinde her türlü talanı yaptılar. Bir tarafından JES yaptılar, öbür taraftan madenler. Buradan Büyük Menderes Havzası’nun kurtuluşu için, mücadele yürütenlere büyük onurlu kavga yürüttükleri için onlara selam olsun. Bu ülkede Saray Rejimi temsilcisi ikide bir Selo deyip duruyor. Selo diyen laf sana yakışmıyor. Çünkü Selahattin Demirtaş’a Selo diyenler onu en çok sevenler. Sen kimsin ki Selo diyorsun? Bunu söylemeye hakkın yok. Senin ağzına yakışmaz. Onun adını söyleme lüksün yok. Senin Selahattin Demirtaş hakkındaki sözlerinin toplumda karşılığı olmaz. Kürt halkı ve halklar onu bağrına basar ve seni Saray’dan indirir. Buradan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksedağ’a selamlarımızı gönderiyoruz.

Başarıyı 7 Haziran’da, 31 Mart’ta yaşadık, 14 Mayıs’ta da yaşayacağız

14 Mayıs günü iki tane oy kullanacağız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ı düşürmek için daha önce yerel seçimlerde yaptığımız gibi ona kaybettirmek için Kılıçdaroğlu'na oy vereceğiz. Sadece ona kaybettirmeyeceğiz. Bu seçimlerde büyük kazançlı çıkmamız lazım. Bunun formülü şu: Yeşil Sol Parti dışında kimseye oy vermiyoruz. Yeşil Sol Parti’ye verdiğimiz her oy biraz önce bahsettiğimiz mücadele için çok önemli. Göndereceğimiz her vekil bizim için çok değerli işler yapacaklar. Anahtar bizde olacak istediğimiz kapıyı açacağız, istediğimiz kapıyı kapatacağız. O nedenle Meclis'te çok güçlü olmamız lazım, vereceğiniz her oy çok kıymetli. 11 günümüz kaldı, 14 Mayıs’ta bunu başarmak için bütün dostlarımız, arkadaşlarımızla daha çok çalışıp Demokratik Cumhuriyeti kuralım. Yüz yıllık tarihin değişmesi, kötülüklerin tekrar edilmemesi için seçimler çok önemli. Kolay değil ama biz umutluyuz, başaracağız. Biz başarıyı 7 Haziran’da, 31 Mart’ta da yaşadık. İstanbul’u kaybettirdik, şimdi Türkiye’yi kaybedecekler. An serkeftin an serkeftin.

3 Mayıs 2023