2023 Bütçe görüşmeleri öncesinde bütçe buluşmalarımız devam ediyor

Ekonomi ve Tarım Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Rıdvan Turan, Emek Komisyonu Eş Sözcümüz Cemalettin Yüksel ve Emek Komisyonu üyelerinden oluşan heyetimiz kot atölyesi işçileri ve Dev Yapı İş Sendikası'nı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Turan, şunları söyledi:

“Bütçe kime hizmet edecek. Hangi toplumsal sınıflar bu bütçeden faydalanacak. Çok genel olarak söyleyecek olursak en önemlisi kanundur. Cumhurbaşkanlığı Meclis’i noter olarak kullanıyor. Bütçe hakkı denen bir şey vardır. O ülkenin değerlerinin nereye harcanacağı konusunda vatandaşların söz sahibi olma hakkı vardır. Vatandaşlarla beraber yapılmalıdır. Bütçeyi kapatmaya çalışıyorlar. Bir an önce bitsin diye düşünüyorlar. Bütçeyi halk yapmalıdır. Halk savaş istemez. Paranın barışçıl yollarla harcanmasını ister. Bütçe hakkı Türkiye’de bir hayale dönüşmüş durumda. Bütçe teklifi, Saray’dan çıkıyor ve bir azınlığa dönük olarak planlanıyor. 2023 yılı Bütçesi 4 trilyon liralık büyük bir bütçe. 659 Milyar liralık bir bütçe açığı var. Ve bütçede faiz inanılmaz yer tutuyor. Bütçe tam bir faiz bütçesidir.” 

“AKP büyük bir yıkım yaşattı ve bu yıkım halen derinleşiyor. Biz bütün alanlarda çalışan emekçilerin fikirlerini Meclis’e taşıyoruz. Bütçe görüşmeleri Meclis’te başladığında biz bunları konuşacağız. Biz sizlerin önerilerinizi ve sorunlarını Meclis’te dile getireceğiz”

22 Ekim 2022