TEKZİP: Aydınlık yalanlarına bir yenisini ekledi

14 Ekim Pazartesi günü de Diyarbakır’da yapılmak istenen basın açıklaması hukuksuz bir şekilde engellenmiştir. İl binamızda toplanan yurttaşlar ve partililerimizin binadan çıkışı polis tarafından şiddet uygulanarak engellenmiş, il binamız polis ablukasına alınmıştır.

aydınlık.com.tr internet sitesinin konuya ilişkin 15 Ekim tarihli haberinde il binamızda yaşananlar görülmemiş biçimde çarpıtılmıştır. Bir grup HDP milletvekilinin il binamız önünde oturma eylemi yapan aileleri itip kaktığı, oturma eylemi yapan ailelerin üzerine üst katlardan, patates, soğan ve mobilya atıldığı ifade edilmiştir. Haberde annelere patates, soğan ve mobilya parçalarıyla saldıranlara, Batman Milletvekilimiz Feleknas Uca ve önceki dönem Diyarbakır Milletvekilimiz Ziya Pir’in destek verdiği, alkış tuttuğu da dile getirilmiştir.

Aydınlık internet sitesinin haberinde belirttiği gibi milletvekillerimiz anneleri itip kakmamıştır. Eylem yapan ailelere patates ve soğanla saldırı da olmamıştır. Olmayan bu saldırıya milletvekillerimiz Uca ve Pir, destek de vermemiştir. Zira olayın geçtiği saatlerde Pir ve Uca il binamızda hatta Diyarbakır’da bile değildi. Pir yurt dışında; Uca ise Batman’da bulunmaktaydı.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

HDP Basın Bürosu
17 Ekim 2019