Grup Başkanvekilimiz Saruhan Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Eş Genel Başkanımız Sezai Temelli, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ve milletvekillerinden oluşan heyetimizin Ankara İl Örgütümüzdeki basın açıklaması.
Uluslararası Af Örgütü, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgaline ilişkin raporunu açıkladı.
Diyarbakır İl binamızda basın açıklaması yapmamızın engellenmesi ve binamızın abluka altına alınmasına ilişkin Diyarbakır Valisi ve İçişleri Bakanı hakkında suç duyurusunda bulunduk.
Eş Genel Başkanımız Sezai Temelli, Van'da İpekyolu ilçe binamızda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Parti Sözcümüz Günay Kubilay, genel merkezimizde basın toplantısı düzenledi.
Eş Genel Başkanımız Sezai Temelli, İzmir İl Örgütümüzü ziyaret ederek güncel gelişmeleri değerlendirdi.
Grup Başkanvekilimiz Saruhan Oluç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal girişimine ilişkin bilgilendirme yaptığı Meclis oturumunda konuştu.
Eş Genel Başkanımız Sezai Temelli başkanlığındaki heyetimiz, günlerdir savaşın hedefi olan ve 12 sivil yurttaşın hayatını kaybettiği Nusaybin’deydi.
Parlamentolar Arası Birlik (IPU), "Türkiye’nin Kuzey Suriye’yi işgaline dair karar tasarısı"nı, 677 lehte 73 aleyhte oy ile kabul etti.
Partimiz Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu hakkında “Uluslararası hukukun bu çatışmaları düzenleyen maddelerine göre eğer silahlı güçler sivilleri kendilerine kalkan yapıyorsa saldırıya uğrayan devlet sivillerin hayatını korumak zorunda değildir” ifadeleri nedeni ile suç duyurusunda bulunmuştur.
Katalan Ulusal Meclisi Türkiye'nin Rojava'ya yönelik işgal girişimini kınayarak destek mesajı yayınladı.
Avrupa Yeşiller Partisi Eşbaşkanları Monica Frassoni ve Reinhard Bütifoker, yayınladıkları mesajda Rojava'ya yönelik saldırıları kınadılar.
Grup Başkanvekilimiz Fatma Kurtulan Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.
Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, HDK, ESP, SYKP, DBP, Devrimci Parti, Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi- SODAP Demokratik Kadın Hareketi Eşbaşkanları ve Eş Sözcüleri ile ortak açıklama yaptı.
Aralarında siyasetçiler, akademisyenler, sivil toplum örgütü temsilcileri, gazetecilerin de bulunduğu bir grup Fransız aydını Liberasyon Gazetesine ilan verdi.