Gözaltılar ve ucuz tehditler karşısında dün olduğu gibi bugün de boyun eğmeyeceğiz

Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcümüz Hediye Karaaslan'ın açıklaması:

İktidar temsilcilerinin saldırgan; partimize ve halkımıza yönelik düşmanca tutumları kendisini her alanda göstermektedir. Şırnak İl Genel Meclisi olağan toplantısında HDP grubunun gündem dışı önergeyi reddetmesinin ardından arkadaşlarımız, AKP grubundan bazı kişiler tarafından sinkaflı küfürlere, şiddete ve ölüm tehditlerine maruz kalmışlardır. Yaşanan bu durum AKP’nin tükenmişliğinin ve siyasi acizliğinin kanıtıdır. Demokratik siyaset alanında HDP ile mücadele edemeyenler baskıyı, zoru ve şiddeti çözüm kapısı olarak görmektedir. Fakat bizler köklü bir siyasi geleneğin ardılları olarak bu tür ucuz tehditler karşısında dün boyun eğmediğimiz gibi bugün de boyun eğmeyeceğiz ve mücadelemizden bir adım dahi geri durmayacağız.

AKP-MHP faşist iktidarının HDP’li siyasetçilere yönelik kırım politikaları devam ediyor. Bu politikanın son örneğini Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanımız Mustafa Avcı’nın bu sabah evine baskın yapılarak gözaltına alınması örneğinde gördük. İktidarın güdümünde hareket eden kolluk ve yargı mensupları, demokratik muhalefet alanında siyaset yürüten herkesi sabah operasyonları ile gözaltına almayı bir alışkanlık haline getirmiştir. Türkiye’de faaliyet yürütmelerine göz yumulan suç örgütü liderlerini savcılığa ifade vermeye davet eden, çetelerle birlikte suç işleyen iktidar mensupları hakkında kılını bile kıpırdatmayan yargının demokratik siyaset yürütenlere şafak operasyon talimatı vermesi, yargının içine düştüğü içler acısı durumun somut göstergesidir.

İktidar ortaklarının HDP’den öç alma duygusu ile çok yönlü saldırılara başvurması siyaset mücadelesinde başarısız olduğunun ilanıdır. 7 Haziran ve 31 Mart’ta bu faşist iktidar anlayışını mağlup ettiğimiz gibi bundan sonra da mücadelemizi sürdürecek ve Türkiye’nin başına bela olan bu kokuşmuş zihniyeti göndereceğiz. Kazanan BİZLER, kaybeden onlar olacak…

Hediye Karaaslan
Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüsü
8 Haziran 2021