Görevden uzaklaştırılan belediye başkanları ve HDP ile dayanışma içerisindeyiz

İtalyan sol ortak seçim ittifakı "İktidar Halka"nın (Potere al Popolo) açıklaması:

19 Ağustos Pazar gününe Türkiye Sultan Erdoğan yönetimi altında genelde olduğu gibi bir baskı bulutu altında uyandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin, Van ve Diyarbakır’da 31 Mart’ta HDP’den seçilen belediye başkanlarını “PKK ile bağlantısı olduğu” iddiasıyla görevden uzaklaştırarak yerlerine özel vekiller atadı. Ülkede bunlar gerçekleşirken bir yandan polis birçok kentte, aralarında belediye meclis üyelerin de bulunduğu 418 yurttaşı gözaltına aldı.

Yaşanan bu olaylar AB ve Avrupa hükümetlerinin birkaç kınamayla yetinip sessiz kaldıkları Erdoğan’ın gerçekleştirdiği darbenin bir başka ayağıdır.

Erdoğan’ın baskı sarmalını durduracak şey onu en fazla zarar göreceği yerden vurmaktır yani kesesinden. Kürtleri baskı altında tutmak üzere daha önce Afrin’de yaptığı gibi, Türkiye sınırları ötesine saldırıp yayılmacı arzularını Rojava’da gerçekleştirebilmek için gereken cephaneliğini güçlendirmede kullandığı tüm yardımlara son verilmelidir.

“Sultan” Erdoğan’ın baskısına maruz kalan ve görevden uzaklaştırılan belediye başkanları ve HDP ile dayanışma içerisinde olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.

21 Ağustos 2019

Etiketler: #van , #diyarbakır , #mardin , #kayyım