Erkek şiddeti karşısında sessiz kalmayan her kadının yanındayız!

Kadın Meclisimizin açıklaması:

Günlerdir erkek şiddetine, taciz ve tecavüze maruz kalan kadınların sosyal medya paylaşımlarına tanıklık ediyoruz. Kadın dayanışması ve örgütlülüğü sayesinde bir isyana dönüşen bu eylem ile bir kez daha gördük ki on binlerce kadın; ismi, sıfatı, statüsü ne olursa olsun erkeklerin tacizine ve şiddetine maruz kalıyor. Bununla beraber tacizcileri ifşa eden kadınlar, hedef haline getiriliyor, saldırıya uğruyor, tehdit ediliyor.

Biz kadınlar biliyoruz ki; taciz, tecavüz ve erkek şiddetine karşı başlatılan eylemler, erkek egemen iktidarların baskı politikalarıyla itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor, sosyal medyada yapılan saldırılarla kadınlara susmaları dayatılıyor.

Bizler HDP Kadın Meclisi olarak taciz, tecavüz ve erkek şiddetine karşı Meclis’te, sokakta, evde, fabrikalarda, atölyelerde yani; bulunduğumuz her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz. “Kadının beyanı esastır” ilkesini düstur edinmiş kadınlar olarak kadına yönelik şiddetle mücadelede iktidarın çözümsüz politikalarına karşı kadın özgürlükçü politikamızı haykırmayı; kadını değil, faili aklayan erkek yargının karşısında gerçek adaleti savunmayı sürdüreceğiz.

Başta erkek şiddetine maruz kalan kadınlar olmak üzere; tüm kadınlar şunu bilsin ki biz HDP’li kadınlar sizin yanınızdayız. Erkek şiddeti karşısında sessiz kalmayan her kadının yanındayız ve mücadelemizden asla geri adım atmayacağız!

Kadınları hedef gösterenlere de şunu söylüyoruz; susacak olanlar kadınlar değil, faillerdir, kadınların değil, tacizcilerin uykuları kaçacak!

Halkların Demokratik Partisi
Kadın Meclisi 
14 Aralık 2020