DUYURULAR
  • Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş İstanbul'da dayanışma yemeğine katılıyor. / 28 Nisan 2015 Salı 19:00 - 21:00 / Yer: Labella Premium Toplantı Salonu, Darülaceze Cad., Ekşioğlu İş Merkezi (SSK Okmeydanı Hastanesi karşı
  • Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ Adana il binamızın açılışına katılıyor / 28 Nisan 2015 Salı 17:00 - 19:00 / Yer: Yer: Cemal Gürsel Cad. Kelebek Apt.
  • Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ Adana il örgütümüzün düzenlediği dayanışma yemeğine katılıyor / 28 Nisan 2015 Salı 20:00 - 22:00 / Yer: Sular Vip Restaurant, İstasyon Meydanı, Atatürk Cad. No: 102 Sular Yolu, Seyhan

İzmir'de HDP adayları KESK'i ziyaret etti

HDP İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Osman Özçelik ve Pınar Türk seçim çalışmaları kapsamında KESK İzmir Şubeler Platformu'nu ziyaret ederek destek istedi. BES İzmir Şubesi'nde gerçekleşen ziyarete BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, KESK bileşeni sendikalarının yöneticileri ile HDP yöneticileri katıldı. Ziyarette ilk olarak konuşan Türk, "Sendikalaşmak ve KESK ile birlikte mücadele etmek istiyoruz" dedi.

Özçelik ise, KESK ile birlikte yıllardır demokrasi mücadelesi verdiklerini belirterek, "Yerel seçimler bizler için çok önemli. Taleplerimizin yansıyacağı yer sandıktır. Kimin barıştan yana olduğu sandıkta ortaya çıkacaktır. Yerel seçimler ileride iki önemli seçime bir ön hazırlık olarak görülebilir. 59 ilde seçimlere katılıyoruz. Kadın konusunda en duyarlı iki parti HDP ve BDP'dir. İzmir'de 30 kadın 30 erkek olmak üzere 60 adayımız var. Belediye meclis üyelikleri de aynı şekilde eşit olacak" diye kaydetti.

BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam'da İzmir'de yerle yönetimler konusunda birçok sıkıntısı olan bir kent olduğunu ifade ederek, "Belediyeciliğin sadece yol su veya alt yapı olmadığını biliyoruz. Yerel seçimler ülkede genel politikanın belirlenmesinde de etkili olacaktır. KESK her zaman için ezenlerin karşısında ezilenlerin yanında olmuştur. Biz emekten demokrasiden ve barıştan yana tarafız. Önümüzdeki dönemde kamu emekçilerinin siyaset yapma yasağı umarım kaldırılır" dedi.

12.02.2014